eur:
394.85
usd:
356.49
bux:
73003.59
2024. szeptember 15. vasárnap Enikő, Melitta

Igazságügyi orvosszakértő vizsgálja a fideszes képviselőt

Igazságügyi orvosszakértőt rendelt ki a Budapesti Nyomozó Ügyészség Lengyel Zoltán fideszes országgyűlési képviselő feljelentése ügyében. Futó Barnabás, a politikus ügyvédje ezt azután közölte, hogy a képviselőt meghallgatta a vádhatóság.

Lengyel Zoltán ügyvédje közölte: az igazságügyi orvosszakértő a napokban megvizsgálja a képviselő sérüléseit.

A fideszes politikus azért tett feljelentést, mert állítása szerint július 8-án éjjel Budapesten, az Alagút utcánál az őt igazoltató rendőrök kirángatták autójából, bántalmazták, majd az I. kerületi rendőrkapitányságra vitték.

Az ügyészség múlt héten hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás bűntettének gyanúja miatt, ismeretlen tettesek ellen indított nyomozást.

Az ügyben a Központi Nyomozó Főügyészség is eljárást indított az I. kerületi rendőrkapitány feljelentése alapján, hivatalos személy elleni erőszak ügyében, mert a BRFK szerint Lengyel Zoltán ütötte meg a vele szemben szabályosan intézkedo rendőrt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
Ennyit az elsöprő iráni válaszcsapásról? – Három lehetséges ok, amiért Teherán még nem támadta meg Izraelt

Ennyit az elsöprő iráni válaszcsapásról? – Három lehetséges ok, amiért Teherán még nem támadta meg Izraelt

Július 31-én villámcsapásként érkezett a hír, mely szerint egy robbanásban életét vesztette Iszmail Hanijeh, a Hamász politikai ágának vezetője és a terrorszervezet legbefolyásosabb tagja. A feszültséget tovább fokozta, hogy a detonációra egy teheráni szállodában került sor. Irán azonnal felvonta a bosszút szimbolizáló vörös zászlót, a különféle nyugati hírszerző ügynökségek pedig egész augusztusban arról közöltek híreket, hogy „a következő héten” már biztosan támadás fog indulni Izrael ellen. Az iráni válaszcsapás egyelőre elmaradt, de miért? Itt van három lehetséges magyarázat Teherán tétlenségére.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×