eur:
394.85
usd:
356.49
bux:
73003.59
2024. szeptember 15. vasárnap Enikő, Melitta

Kövér László: Nagy Magyarország nem veszett el

Nem a revizionizmus szándékával, de azt kell mondani, hogy Nagy Magyarország nem veszett el - mondta Kövér László a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Sátoraljaújhelyen vasárnap. Legfeljebb a politikai határokat átszabták, de Magyarország ott van, ahol magyarok élnek, sőt ott is van, ahol magyarok már nem élnek, Magyarország ott van, ahol lelkünkben húzódnak határai - fogalmazott a Fidesz Országos Választmányának elnöke a VII. Magyar diákok és tanárok találkozója a Magyar Kálvárián elnevezésű rendezvény megnyitóján.

A Fidesz, amikor kormányon volt, megkezdte a nemzet határokon átnyúló újra egyesítését - tette hozzá a politikus, felsorolva az államalapítás ezeréves évfordulójának méltó megünneplését, a státusztörvényt, az ország építését, gyarapítását, anyagi, lelki, kulturális és szellemi életben egyaránt.

Kövér László kis trianoni tragédiának minősítette azt, hogy a kormányzás további lehetőségét 2002-ben "kiütötték kezükből..., az utánunk következő kormányok a nemzetpolitikában is károkat okoztak, de az ügy nem bukott el."

A rendezvényen - amelyen felolvasták Orbán Vikor Fidesz-elnök üdvözlő sorait is - Wittner Mária (Fidesz) országgyűlési képviselő egyebek mellett azt mondta: 2004. december 5-e fájdalmasabb volt, mint Trianon. "Ott idegenek szabdalták meg hazánk testét, idegenek feszítették keresztre ezt az országot, de 2004. december 5-én a saját testvéreiktől, saját vérüktől kapták azt a pofont, azt a megalázást" a határon túl élők, amit próbálunk azóta is gyógyítgatni.

A hatnapos találkozót 2000-ben, a millennium jegyében szervezték meg első alkalommal határon inneni és túli magyar diákoknak és tanáraiknak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 14. 21:58
×
×
×
×