eur:
394.85
usd:
356.49
bux:
73003.59
2024. szeptember 14. szombat Roxána, Szeréna

Összefogtak a magyar óriások

A MOL szerződést kötött az OTP Bankkal, amely szerint a pénzintézet részt vesz az olajipari társaság sajátrészvény-vásárlási programjában.

A MOL múlt pénteken jelentette be, hogy a tőkeszerkezet optimalizálása érdekében sajátrészvény-vásárlási program indításáról döntött.

A társaság szerdán tette közzé a Budapesti Értéktőzsde honlapján, hogy kedden ötmillió saját részvényt vett.

Az olajipari cég darabonként 29.974 forintos árfolyamon vásárolt értékpapírokat.

Az OTP Banknak a MOL-ban fennálló közvetlen és közvetett befolyása pénteken 9,098 százalékra, 9.752.158 darab részvényre emelkedett.

A részesedésből 8.757.362 darab részvény értékpapír-kölcsönzési szerződés keretében került a bank birtokába.

A MOL saját részvényekre vonatkozó 10 százalékos korlátozás miatt írtak alá megegyezést a 8.757.362 darab saját részvény kölcsönadásáról.

Így a MOL 2.141.163 darab "A" sorozatú és 578 "C" sorozatú törzsrészvénnyel rendelkezik majd. Ez lehetővé teszi, hogy további saját részvényeket vásároljon a piacon.

A MOL azután kezdett saját részvényeinek felvásárlásába, hogy kiderült: az OMV olajtársaság jelentősen növelte részesedését a társaságban.

Az ügylettel foglalkozó külföldi lapok orosz érdekeltséget sejtenek a részvényvásárlás mögött.

A portfolio.hu elemzése szerint az ötmillió saját részvény megvásárlása után a MOL menedzsmentje a társaság 29,5 százalékát kontrollálja, és még 2,4 százalékos pakettet vehet a tíz százalékos saját részvény állomány eléréséig.

"Az eddig folytatott gyakorlat természetesen továbbra is nyitva áll: a saját részvényeket kihelyezheti a cég, majd újra veheti a papírokat a 10 százalékos limitig" - írta az internetes lap.

Címlapról ajánljuk
Egyre fiatalabb gyerekek hívják a Kék Vonalat, növekszik az öngyilkossági késztetések száma

Egyre fiatalabb gyerekek hívják a Kék Vonalat, növekszik az öngyilkossági késztetések száma

Szeptember 10-én volt az öngyilkosság-megelőzés világnapja. A Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány lelkisegély-szolgálatást az elmúlt egy évben mintegy harmincezer esetben keresték meg beszélgetésre, megértésre vágyó gyerekek és fiatalok. Több mint kétezer megkeresésben jelent meg az öngyilkossági gondolat, ezerötszáz esetben pedig önsértés miatt kértek segítséget a fiatalok.

Hóviharok szeptemberben: itt vannak a legvadabb videók

Boris meglehetősen télies havazást dobott az Alpok keleti területein már pénteken, ám a "móka" folytatódik majd a hétvégén is. A megosztókra feltöltött videók drámai képet mutatnak arról, milyen is az, amikor a nyárból egyik napról a másikra bezuhanunk a télbe.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×