eur:
394.85
usd:
356.49
bux:
73003.59
2024. szeptember 14. szombat Roxána, Szeréna

Orbán: Gyurcsány ideggyengesége "evidens" dolog

Az új többség első győzelmeként értékelte az Országos Választási Bizottság népszavazásokat hitelesítő döntését a Fidesz elnöke.

Orbán Viktor a közszolgálati televízió Az Este című műsorában azt mondta: az országot most irányító politikusok korábban azt állították, hogy nem lesz vizitdíj, kórházi napidíj és tandíj, ezért most ezekről a kérdésekről országos vitákra számít.

A Fidesz elnöke kérdésre válaszolva közölte: elképzelhető, hogy lesz egy hetedik kérdés is a több-biztosítós rendszerről.

A pártelnök azt várja a népszavazástól, hogy az embereknek visszaadja a saját jövőjükről szóló értelmes vita lehetőségét.

"Ha meg tudjuk vitatni a fontos kérdéseket, ki fog alakulni egy többség, akkor utána ez az új többség képes arra, hogy megújítsa Magyarországot" - tette hozzá, utalva arra, hogy a vizitdíjat, a kórházi napidíjat és a tandíjat a bevezetése előtt nem vitatták meg az emberekkel, hanem hazudtak, és azt mondták szó sincs róla, hogy többet kell majd fizetni.

A Fidesz elnöke azt mondta: országos vitára számít a népszavazásra bocsátott kérdésekről, és úgy véli, eljött az ideje, hogy az emberek megvitassák például milyen egészségügyet vagy oktatást képzelnek el maguknak és gyerekeiknek.

Arra a felvetésre, hogy mit jelent Mikola István korábbi kijelentése, miszerint ellenállásra szólít fel a Fidesz, ha a kormány bevezeti a több-biztosítós modellt, Orbán Viktor azt mondta: elsősorban azt kell ezen érteni, hogy a népszavazáson és a kérdésekről szóló vitában való részvételre bíztatnak mindenkit, mert ez az ellenállás legjobb formája.

Orbán Viktor arra a kérdésre, hogy mennyire tartja elfogadható politikai stílusnak a miniszterelnök "ideggyengeségéről" szóló fideszes nyilatkozatokat azt mondta: meglepődött a vitán, mert azt hitte, hogy ez evidens, közkeletű dolog.

"Meg vagyok lepődve, hogy erről ilyen nagy polémia alakult ki, több esetben maga az érintett is nyilatkozott problémákról" - tette hozzá a pártelnök, aki ugyanakkor jelezte: Gyurcsány Ferencet továbbra is nem kívánatos személynek tartja a politikában, ezért most sem kíván vele foglalkozni.

Címlapról ajánljuk
Egyre fiatalabb gyerekek hívják a Kék Vonalat, növekszik az öngyilkossági késztetések száma

Egyre fiatalabb gyerekek hívják a Kék Vonalat, növekszik az öngyilkossági késztetések száma

Szeptember 10-én volt az öngyilkosság-megelőzés világnapja. A Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány lelkisegély-szolgálatást az elmúlt egy évben mintegy harmincezer esetben keresték meg beszélgetésre, megértésre vágyó gyerekek és fiatalok. Több mint kétezer megkeresésben jelent meg az öngyilkossági gondolat, ezerötszáz esetben pedig önsértés miatt kértek segítséget a fiatalok.

Hóviharok szeptemberben: itt vannak a legvadabb videók

Boris meglehetősen télies havazást dobott az Alpok keleti területein már pénteken, ám a "móka" folytatódik majd a hétvégén is. A megosztókra feltöltött videók drámai képet mutatnak arról, milyen is az, amikor a nyárból egyik napról a másikra bezuhanunk a télbe.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
Azt hitted, a Kalasnyikov csak gépkarabélyként létezik? – Nagyobbat nem is tévedhetnél

Azt hitted, a Kalasnyikov csak gépkarabélyként létezik? – Nagyobbat nem is tévedhetnél

Bár sokak számára meglepően hathat, a legendás orosz Kalasnyikov messze nem csak gépkarabélyokat jelölhet. A fegyvercsaládról szóló cikksorozatunkban foglalkoztunk már a szovjet érában gyártott „klasszikusokkal”, az orosz újragondolásokkal, és a más országok által használt kópiák egy részével is, most pedig górcső alá vesszük a széria egyéb variánsait, hiszen Mihail Kalasnyikov dizájnja a géppuskáktól a sörétes puskákig számtalan fegyverben megtalálható.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×