eur:
394.85
usd:
356.49
bux:
73003.59
2024. szeptember 14. szombat Roxána, Szeréna

Nézzen elképesztő képeket az éjszakai viharról!

Csütörtök éjszaka több mint ötszáz alkalommal riasztották a tűzoltókat országszerte - mondta el az InfoRádióban az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője. Dobson Tibor szerint elsősorban az ország északi megyéit érintette a vihar, de péntek reggelre rendeződött a helyzet.

Több mint félezer alkalommal riasztották a csütörtök éjszakai vihar miatt a tűzoltókat - mondta az InfoRádióban az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője.

Dobson Tibor szerint elsősorban fakidőlések, ágleszakadások okoztak gondot főleg a fővárosban és környékén, Pest megyében, Győr-Moson-Sopron, Jász-Nagykun-Szolnok és Nógrád megyében.

Budapesten a Heim Pál Gyermekkórház áramellátását például egy ideig aggregátorokkal kellett a tűzoltóknak biztosítani.

<

Kidőlt fákkal harcoltak a tűzoltók (fotó: Mihádák Zoltán) (képgaléria)

Több lakóház is megrongálódott, elsősorban a Jászságban és Nógrád megyében, míg Pilisen kidőlt egy tűzfal, emiatt egy családot ki is kellett költöztetni otthonából - mondta Dobson Tibor.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője szerint jelentősebb károkat elsősorban lakóépületekben okozott a vihar, volt, ahol a házra dőlt egy fa, és több helyen szél, vagy villámcsapás rongálta meg a tetőszerkezetet.

Péntek reggelre a tűzoltók minden fontosabb viharral kapcsolatos munkát befejezte - mondta a szóvivő, aki hozzátette: amilyen gyorsan jött a vihar, olyan gyorsan is hagyta el az országot.

Közel 200 eseményhez vonultak ki a tűzoltók

A Fővárosi Tűzoltóság szóvivője az InfoRádióban azt mondta, hogy csütörtök este 8 és péntek reggel 7 óra között 195 eseményhez vonultak ki, ezeknek döntő többsége fakidőlés okozta probléma volt.

A kidőlt fák villanyvezetékeket rongáltak meg, épületkárokat okoztak. Sok helyen úttestre illetve az ott parkoló autókra is dőlt fa, de személyi sérülés nem történt - tette hozzá Molnár Péter.

A Fővárosi Tűzoltóság szóvivője szerint még 100 feldolgozatlan bejelentésük van, ezekhez kivonulnak és elvégzik a szükséges beavatkozásokat. A tűzoltóság még mindig kapja a bejelentkezéseket, de csökkenő számban.

Molnár Péter szerint ezeket a károkat nem lehet megelőzni, hiszen ilyenkor olyan széllökések jönnek, amelyeket a kiöregedett faállomány nem tud elviselni, így a fék eltörnek, vagy gyökerestől kifordulnak a földből.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Időjárás: "halmozzanak fel élelmiszert, és készüljenek fel az áramkimaradásokra is"

Súlyos áradások, viharos szél és heves esőzések sújtják a hét végén Közép-Európa országait az előrejelzések szerint. Lengyelországban a hatóságok arra szólították fel a lakosokat, hogy halmozzanak fel élelmiszert, és készüljenek fel áramkimaradásokra is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
Tragédia szélén Ukrajna hadjárata, drasztikus döntésre készül a NATO - Híreink az orosz-ukrán háborúról pénteken

Tragédia szélén Ukrajna hadjárata, drasztikus döntésre készül a NATO - Híreink az orosz-ukrán háborúról pénteken

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök is elismerte, hogy az orosz csapatok nyugati irányból komoly offenzívát indítottak az ukránok által megszállt kurszki kiszögellés ellen. Egy orosz rakéta eltalált egy Saint Kitts és Newis szigetek zászlaja alatt közlekedő teherhajót a Duna-delta környékén, nemzetközi vizeken. Ma kerül sor a brit és amerikai vezetők csúcstalálkozójára, ahol eldőlhet, hogy támadhatja-e Kijev a nyugati fegyverekkel Oroszországot. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 13. 19:43
×
×
×
×