eur:
395.63
usd:
356.74
bux:
72417.96
2024. szeptember 13. péntek Kornél

Kiderül a titkosszolgálati svindli?

Egyre valószínűbb, hogy a Nemzetbiztonsági Hivatal nem működött megfelelően az Egymásért Egy-Másért Alapítvánnyal kapcsolatos ügyben - mondta Demeter Ervin, az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottságának fideszes tagja a bizottság zárt ülése után, ahol a Vám- és Pénzügyőrség (VPOP) parancsnokát és korábbi rendészeti főigazgatóját hallgatták meg.

Az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottsága zárt ülésen hallgatta meg Nagy Jánost, a Vám- és Pénzügyőrség országos parancsnokát, és Bencze Józsefet, a VPOP rendészeti főigazgatóját, aki jelenleg már országos rendőrfőkapitány.

A bizottság tájékoztatást kért az Egymásért Egy-másért alapítványnál folytatott vizsgálatról. Az ülésen elhangzottakat 30 napra titkosították.

Demeter Ervin, az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottságának fideszes tagja elmondta: a Vám- és Pénzügyőrség vezetőinek beszámolója alapján megerősödött a gyanú, hogy a Nemzetbiztonsági Hivatal rendellenesen működött.

A politikus közölte: azt javasolták, hogy az ügy tisztázásának érdekében a lehető legtöbb információt hozzák nyilvánosságra.

Demeter Ervin közölte: ebbe a VPOP megjelent vezetői is beleegyeztek, viszont a nyomozás érdekeit sértő adatokat ki kell szűrni a jegyzőkönyvből, ezért szükséges 30 napra titkosítani az ülésen elhangzottakat.

"Kizárólag az lesz minősítve, ami akadályozná esetleg a nyomozás érdekeit és a többi nyilvánosságra kerülhet, és abból egyértelműen ki fog tűnni, hogy a nemzetbiztonsági hivatal rendellenesen működött az ügy kezelésének kapcsán" - fogalmazott a képviselő.

Milliárdos tétel

A Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága április 13-án több budapesti vállalkozónál tartott házkutatást, egyebek mellett az Egymásért Egy-másért alapítványnál.

A VPOP az alapítványról megállapította, hogy több esetben, megközelítőleg 1,4 milliárd forint értékben, jogellenesen hozott forgalomba Magyarországon mintegy 8.500 tonna, elsősorban távol-keleti eredetű élelmiszert.

Az Egymásért Egy-másért alapítvány kuratóriumának tagja volt a Nemzetbiztonsági Hivatal egyik osztályvezetője, aki azóta távozott posztjáról.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.13. péntek, 18:00
Rasovszky Kristóf
olimpiai bajnok nyíltvízi úszó
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×