eur:
395.57
usd:
356.69
bux:
72475.45
2024. szeptember 13. péntek Kornél

Döbbenetesen átalakíthatják a piros metrót!

A Hungária körútig meghosszabbítaná a gödöllői HÉV vonalát a BKV. A közvetlenül a felszín alatt továbbhaladó HÉV és a 2-es metró a Stadionok állomásnál közös peronon találkozna, közvetlen átszállási kapcsolattal. A Városi és Elővárosi Közlekedésért Egyesület elképesztőnek és aggasztónak tartja, hogy a BKV leragadt a hatvanas évek terveinél.

Regőczi Miklós, a BKV kommunikációs igazgatója az InfoRádiónak elmondta: az egykori Népstadion állomást úgy építették, hogy később a gödöllői HÉV átszállási kapcsolatát ki lehessen alakítani a területén.

"Már 1960-ban felmerült a gondolat és úgy is építették a metrót, hogy a mostani Stadionok állomásnál egyperonos átszállással meg lehet majd oldani gyaloglás nélkül a HÉV-ről a metróra szállást. Azaz befut az egyik sínre a HÉV, az utas leszáll, és át kell mennie a peronon, mint ahogy egy vasútállomáson átszáll az egyik vonatról a másikra, és onnan megy metró."

Regőczi Miklós szerint azt az elgondolást nem lehet kivitelezni, hogy az Örs vezér téren összekötött közös metró-HÉV vonalon közös szerelvények közlekedjenek. Már csak azért sem, mert a jövőre érkező új metróvonatok nem felső vezetékesek, azaz a HÉV pályáján nem tudnak közlekedni.

A BKV jelenleg költségszámítást végez, hogy kiderüljön, mennyibe kerülne, és milyen haszonnal járna a Hungária körúti összekötés. A számításokat Regőczi Miklós szerint néhány héten belül befejezik, és az eredményt a Fővárosi Önkormányzat elé tárják.

VEKE: a BKV leragadt

Vitézy Dávid, a Városi és Elővárosi Közlekedésért Egyesület szóvivője, a BKV felügyelő bizottságának tagja elképesztőnek és aggasztónak tartja, hogy a BKV leragadt az 1960-as évek terveinél, holott ma már teljesen más a közlekedés Budapesten.

Az egyesület továbbra is az Örs vezér téri összekötést tartaná megfelelőnek, mert ott egyáltalán nem lenne szükség átszállásra.

Vitézy Dávid szerint a közös vonalon képesek lennének közlekedni a jövőre érkező új metrókocsik is, hiszen gyártójuk vállalta, hogy igény esetén könnyen átalakítja a járműveket, hogy egyszerre alsó és felső áramszedővel is rendelkezzenek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.13. péntek, 18:00
Rasovszky Kristóf
olimpiai bajnok nyíltvízi úszó
Tragédia szélén Ukrajna hadjárata, drasztikus döntésre készül a NATO - Híreink az orosz-ukrán háborúról pénteken

Tragédia szélén Ukrajna hadjárata, drasztikus döntésre készül a NATO - Híreink az orosz-ukrán háborúról pénteken

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök is elismerte, hogy az orosz csapatok nyugati irányból komoly offenzívát indítottak az ukránok által megszállt kurszki kiszögellés ellen. Egy orosz rakéta eltalált egy Saint Kitts és Newis szigetek zászlaja alatt közlekedő teherhajót a Duna-delta környékén, nemzetközi vizeken. Ma kerül sor a brit és amerikai vezetők csúcstalálkozójára, ahol eldőlhet, hogy támadhatja-e Kijev a nyugati fegyverekkel Oroszországot. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×