eur:
396.26
usd:
359.69
bux:
72624.44
2024. szeptember 12. csütörtök Mária

"Nem nevezném tragikus hétvégének"

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője az InfoRádióban szomorúnak, de átlagosnak nevezte a hosszú hétvége mérlegét. Dobson Tibor elmondta: a három nap alatt 11 ember veszítette életét, heten közlekedési balesetben, négyen pedig vízbe fulladtak.

"Szomorú, de átlagos" hétvégének nevezte a mögöttünk hagyott három napot az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője. Dobson Tibor az InfoRádióban azt mondta: a pünkösdi hétvége alatt 11-en haltak meg, ebből heten balesetben, négyen pedig vízbe fulladtak.

"Nem nevezném tragikus hétvégének" - fogalmazott a szóvivő, aki azt is elmondta, hogy ezerszer volt szükség a kollégái riasztására, elsősorban viharkárok, közlekedési balesetek, műszaki- és életmentés miatt.

A vihar megbontotta a háztetőt

Vasárnap estétől kedd reggelig 150-szer riasztották a tűzoltókat, elsősorban fakidőlések, villamos felsővezetékek leszakadása miatt. Fejér megyében a vihar egy családi ház tetejét bontotta meg - említette egy példát az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője, aki hangsúlyozta, hogy elsősorban helyi viharok voltak.

Hétfőn egyébként jégeső esett Borsod-Abaúj-Zemplén megye több térségében. A viharok főleg a zempléni és az észak-borsodi településeket érintették.

A Borsod Online internetes oldal tájékoztatása szerint Monok környékén teljesen tönkrement a vetés a jégverés miatt, és sok épületben is kár keletkezett. Szendrőn 50-60 négyzetméteren bontotta meg a szél a római katolikus templom tetejét.

Szivattyúztak Kisújszálláson

Kisújszálláson folyamatosan szivattyúzni kellett a vizet a pincékből és garázsokból, miután vasárnap 107 milliméter eső esett a nagykunsági városban.

A házakat és az udvarokat fertőtlenítették, mert a nagy mennyiségű csapadék miatt az emésztőgödrök megteltek, ami fertőzésveszélyt jelent.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A minimálbért a bruttó átlagbérhez köthetik a jövő évtől - Kormányinfó percről percre

A minimálbért a bruttó átlagbérhez köthetik a jövő évtől - Kormányinfó percről percre

A hétközi kormányülést követően Kormányinfót tartott Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Vitályos Eszter kormányszóvivő válaszol újságírói kérdésekre is. Szó volt a magyar kormány válaszáról az EU bírósága által kiszabott büntetés ügyében, a hírekben szereplő kormányátalakításról, Magyar Péterről és az ukrajnai békétől lévő távolságról is

Megdöbbentő beismerés: az amerikai tankok már majdnem fele odaveszett Ukrajnában

A tavaly szeptemberben leszállított 31 darab M1A1 SA Abrams harckocsikból mostanra bizonyíthatóan 14-et elveszett az ukrán hadsereg – közölte az Oryx portál.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.12. csütörtök, 18:00
Hiller István
a Magyar Szocialista Párt országgyűlési képviselője, a párt választmányi elnöke
Fontos emberek jártak Kijevben, meghallgatásra találhat Ukrajna legfőbb kérése – Háborús híreink csütörtökön

Fontos emberek jártak Kijevben, meghallgatásra találhat Ukrajna legfőbb kérése – Háborús híreink csütörtökön

Antony Blinken amerikai és David Lammy brit külügyminiszter Kijevben tett látogatást szerdán, ahol találkoztak Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel. A találkozó egyik legfőbb kérdése az volt, lehetővé teszi-e a két ország Ukrajnának, hogy az általuk átadott rakétákkal csapást mérjenek mélyen orosz területekre. Bár a jóváhagyást hivatalosan egyelőre nem kapta meg Kijev, brit kormányzati források szerint Londonban erről már megszületett a döntés, és Joe Biden amerikai elnökön is egyre nagyobb a nyomás, hogy megadja az engedélyt. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz–ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×