eur:
396.26
usd:
359.69
bux:
72624.44
2024. szeptember 12. csütörtök Mária

Negatív kampányt indítanak Ausztria ellen

Az MDF európai parlamenti képviselője, Olajos Péter szerint a környezetvédelmen túlmutató konfliktus alakult ki Magyarország és Ausztria között a Rába osztrák szennyezése miatt. A politikus az InfoRádió Aréna című műsorában hozzátette: negatív kampányt indítanak Ausztria ellen az Európai Parlamentben.

A Rába habzása nem esztétikai probléma: a naftalin-szulfonát nagyon veszélyes anyag, amely felhalmozódik a vízben élő szervezetekben, így beépül a táplálékláncba is, és nem bomlik le - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában az egyebek mellett vegyész végzettségű MDF-es európai parlamenti képviselő.

Olajos Péter hozzátette: Ausztria ellen az Európai Parlamentben nagyon kemény negatív, Magyarországon pedig felvilágosító kampányt indítanak arról, mennyire veszélyes is a Rábát szennyező anyag.

A politikus közölte: ha a habzás nem Magyarország területén, hanem még Ausztriában mutatkozna, akkor az osztrákokat minden bizonnyal sokkal érzékenyebben érintené a kérdés.

A Rába habzása kapcsán a környezetvédelmen túlmutató konfliktus alakult ki Magyarország és Ausztria között. Az érintett térségben osztrákellenes hangulat uralkodik, az ügy pedig olyan politikai feszültséget okozott, ami megterheli a két ország kapcsolatát - véli Olajos Péter.

Ez túlmutat szűken a Rába ügyén, ez egy osztrák attitűd, amit meg kell változtatni - jelentette ki a politikus.

Olajos Péter elmondta: a probléma megoldható lenne egy-egy ózonszűrő berendezés beszerelésével, ami párszázezer eurós befektetést jelentene.

Az MDF európai parlamenti képviselője szerint a Rába habzását azért nem sikerült hat év alatt megállítani, mert az ügy a szőnyeg alá volt söpörve.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Megdöbbentő beismerés: az amerikai tankok már majdnem fele odaveszett Ukrajnában

A tavaly szeptemberben leszállított 31 darab M1A1 SA Abrams harckocsikból mostanra bizonyíthatóan 14-et elveszett az ukrán hadsereg – közölte az Oryx portál.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.12. csütörtök, 18:00
Hiller István
a Magyar Szocialista Párt országgyűlési képviselője, a párt választmányi elnöke
Fontos emberek jártak Kijevben, meghallgatásra találhat Ukrajna legfőbb kérése – Háborús híreink csütörtökön

Fontos emberek jártak Kijevben, meghallgatásra találhat Ukrajna legfőbb kérése – Háborús híreink csütörtökön

Antony Blinken amerikai és David Lammy brit külügyminiszter Kijevben tett látogatást szerdán, ahol találkoztak Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel. A találkozó egyik legfőbb kérdése az volt, lehetővé teszi-e a két ország Ukrajnának, hogy az általuk átadott rakétákkal csapást mérjenek mélyen orosz területekre. Bár a jóváhagyást hivatalosan egyelőre nem kapta meg Kijev, brit kormányzati források szerint Londonban erről már megszületett a döntés, és Joe Biden amerikai elnökön is egyre nagyobb a nyomás, hogy megadja az engedélyt. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz–ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×