eur:
396.44
usd:
359.86
bux:
72605.12
2024. szeptember 12. csütörtök Mária

A hétvége tragikus mérlege: 13 halott

Mintegy 750 alkalommal riasztották a tűzoltókat a hosszú hétvégén - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője. Dobson Tibor azt is elmondta, Magyarországon 13-an haltak meg szombaton és vasárnap.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője elmondta: eddig 13 haltak meg, közlekedési balesetben heten vesztették életüket, 77-en megsérültek.

A szóvivő az InfoRádióban elmondta: az elmúlt két hétvégén hatan fulladtak vízbe magyarországi tavakban. A tragédiák áldozatai többségében gyermekek voltak.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője hangsúlyozta: csak strandon vagy kijelölt fürdőhelyen szabad strandolni, ott, ahol megvannak a biztonságos feltételek a fürdőzéshez.

Dobson Tibor megjegyezte: évente mintegy 70 alkalommal hívják a tűzoltókat vízi balesetekhez, de az esetek többségében már nem tudnak segíteni a bajba jutottakon.

Viharkárokhoz is riasztották őket

A szóvivő távirati irodának adott tájékoztatása szerint gyakran riasztották a tűzoltókat viharkárokhoz is, elsősorban Borsod-Abaúj-Zemplén és Jász-Nagykun-Szolnok megyében.

Ezeken a területeken tetőket, házszigeteléseket rongált meg az erős szél, Sátoraljaújhelyen villám csapott egy családi házba, míg Bodrogkeresztúron kőzúzalék hullott az útra, azt kellett eltakarítaniuk a tűzoltóknak.

Kisújszálláson - ahol jégeső is esett - pincék, garázsok szivattyúzásához kértek segítséget a tűzoltóktól.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Megdöbbentő beismerés: az amerikai tankok már majdnem fele odaveszett Ukrajnában

A tavaly szeptemberben leszállított 31 darab M1A1 SA Abrams harckocsikból mostanra bizonyíthatóan 14-et elveszett az ukrán hadsereg – közölte az Oryx portál.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.12. csütörtök, 18:00
Hiller István
a Magyar Szocialista Párt országgyűlési képviselője, a párt választmányi elnöke
Fontos emberek jártak Kijevben, meghallgatásra találhat Ukrajna legfőbb kérése – Háborús híreink csütörtökön

Fontos emberek jártak Kijevben, meghallgatásra találhat Ukrajna legfőbb kérése – Háborús híreink csütörtökön

Antony Blinken amerikai és David Lammy brit külügyminiszter Kijevben tett látogatást szerdán, ahol találkoztak Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel. A találkozó egyik legfőbb kérdése az volt, lehetővé teszi-e a két ország Ukrajnának, hogy az általuk átadott rakétákkal csapást mérjenek mélyen orosz területekre. Bár a jóváhagyást hivatalosan egyelőre nem kapta meg Kijev, brit kormányzati források szerint Londonban erről már megszületett a döntés, és Joe Biden amerikai elnökön is egyre nagyobb a nyomás, hogy megadja az engedélyt. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz–ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×