eur:
395.98
usd:
359.46
bux:
0
2024. szeptember 12. csütörtök Mária

MSZP: Zöld utat kaphat Majtényi

Az MSZP valószínűleg támogatni fogja Majtényi László ombudsmanná választását. Ezt Mandur László, az Országgyűlés szocialista alelnöke mondta a Magyar Televízió reggeli műsorában. A politikus hozzátette: a párt országos elnöksége délben ülésezik, és ott tárgyalnak majd az államfő jelöltjeiről.

Sólyom László köztársasági elnök szerdán jelentette be, hogy az állampolgári jogok országgyűlési biztosának Majtényi Lászlót, a nemzeti és etnikai kisebbségi jogok országgyűlési biztosa posztjára Kállai Ernőt jelöli.

A parlamenti pártok képviselői akkor azt közölték: várhatóan két héten belül alakítják ki álláspontjukat a jelöltekről.

Majtényi László korábban adatvédelmi biztos volt, jelenleg az Eötvös Károly Közpolitikai Intézet vezetője. A jelölt közölte: megválasztása esetén az ombudsmani intézmény jogi karakterét erősítené.

Kállai Ernő, a Magyar Tudományos Akadémia Etnikai-Nemzeti Kisebbségkutató Intézetének munkatársa. Õ azt mondta: országgyűlési biztosként a 13 nemzeti és etnikai kisebbség érdekét egyformán szeretné képviselni.

Ombudsmant az államfő jelölése alapján az Országgyűlés választ kétharmados többséggel.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.12. csütörtök, 18:00
Hiller István
a Magyar Szocialista Párt országgyűlési képviselője, a párt választmányi elnöke
Fontos emberek jártak Kijevben, meghallgatásra találhat Ukrajna legfőbb kérése – Háborús híreink csütörtökön

Fontos emberek jártak Kijevben, meghallgatásra találhat Ukrajna legfőbb kérése – Háborús híreink csütörtökön

Antony Blinken amerikai és David Lammy brit külügyminiszter Kijevben tett látogatást szerdán, ahol találkoztak Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel. A találkozó egyik legfőbb kérdése az volt, lehetővé teszi-e a két ország Ukrajnának, hogy az általuk átadott rakétákkal csapást mérjenek mélyen orosz területekre. Bár a jóváhagyást hivatalosan egyelőre nem kapta meg Kijev, brit kormányzati források szerint Londonban erről már megszületett a döntés, és Joe Biden amerikai elnökön is egyre nagyobb a nyomás, hogy megadja az engedélyt. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz–ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 12. 06:52
×
×
×
×