eur:
396.05
usd:
359.58
bux:
71805.06
2024. szeptember 11. szerda Teodóra

Pelczné: "A férgesének hullani kell"

A Fidesz alelnökjelöltjei közül Pelczné Gáll Ildikó a kormány hitelvesztéséről, Pokorni Zoltán a mértéktartás fontosságáról, Varga Mihály pedig a gazdaság, az állam szerepéről szólt kortesbeszédében a Fidesz XXII. tisztújító kongresszusán.

Pelczné Gáll Ildikó alelnökjelölt fontosnak tartotta kiemelni, hogy arra, amit a kormány ma tesz, nem kapott felhatalmazást a tavalyi országgyűlési választásokon.

Mint mondta: belföldön és külföldön egyaránt hitelét vesztett kormánya van az országnak, olyan, amely közönyös az emberek gondjai iránt.

Hangsúlyozta: az ország erkölcsi mélypontra jutott, ezért minden józan ember úgy gondolja, ennek a kormánynak előbb vagy utóbb, de mennie kell.

Az alelnök úgy fogalmazott, hogy "van hitünk, vannak értékeink, ami nekik soha nem lesz".

Kiemelte: az a kormány, amely "a gyermekpornográfiát engedélyezni akarja", deviáns; ahol a közbiztonságot védeni hivatott rendőrök fiatal lányt erőszakolnak meg, az maga a fertő.

"Akinek kormányoznia kellene, az hazudik, akinek védeni kellene a védtelent, az embereket ver meg. A férgesének hullani kell" - fogalmazott Pelczné Gáll Ildikó.

Hozzátette: elég volt az alapvető értékek, a becsület, a méltóság semmibe vételéből.Pokorni Zoltán alelknökjelölt a mérték- és aránytartás és fontosságáról beszélt.

Hangsúlyozta: "szó sincs piacellenességről, a piacgazdaság pártján vagyunk".

Az alelnök úgy vélte, a kormánypártok jelenlegi gondolkodása, logikája a gazdag embereké, hiszen nem lehet mindent piacosítani, nem lehet az oktatást, az egészségügyet, a közösségi közlekedést üzleti alapon működtetni.

Pokorni Zoltán szerint ugyanakkor az sem helyes, ha az állam olyan dolgokba avatkozik bele, amihez semmi köze.

Az alelnök azt mondta, nem szabad átesni a ló túlsó oldalára.

Az arány, a mérték legyen a vezérfonalunk, ami egyensúlyt, harmóniát tud teremteni a társadalmi megfontolások és a piaci szempontok között - hangsúlyozta Pokorni Zoltán, aki szerint a programalkotásban is az aránytartásra kell törekedni.

Varga Mihály alelnökjelölt úgy vélte, ha a Fidesz nem tud választ adni arra, miként jutott az ország a jelenlegi helyzetbe, mi ebből a kivezető út és hogyan lehet egy erkölcsi hitelét vesztett ember az ország miniszterelnöke, akkor nincs olyan előny, ami elég lenne a győzelemhez.

A gazdaság helyzetéről szólva Varga Mihály közölte: Magyarország ma egyre lejjebb és lejjebb csúszik, jelentős az infláció, nő a munkanélküliség.

"Ez nem felzárkózás, hanem leszakadás" - tette hozzá.

Az Orbán-kormány pénzügyminisztere úgy vélte, tudatosan folyik a magyar állam, a magyar államigazgatás szétverése.

Példaként a tavaly augusztus 20-ai eseményeket említette, amelynek - jegyezte meg - még mindig nincs politikai felelőse.

Kitért a rendőrség ügyeire, a bankrablás utáni pénzlopásra, a fiatal nő meggyalázására, és arra is, hogy - mint mondta - Veres János pénzügyminiszter üzlettárásának a jogerős bírósági ítélet ellenére sem kell börtönbe vonulnia, mert egy orvosi igazolás alapján nem bírja a bezártságot.

Ennél csak az a rosszabb - mondta Varga Mihály -, hogy mindezt megpróbálják megmagyarázni.

A politikus szerint Magyarország nehezebb helyzetből is "kiverekedte" már magát, túlélte a tatárokat, a törököket, az oroszokat, és túl fogja élni ezt a kormányt is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.12. csütörtök, 18:00
Hiller István
a Magyar Szocialista Párt országgyűlési képviselője, a párt választmányi elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×