eur:
395.84
usd:
359.72
bux:
71805.06
2024. szeptember 11. szerda Teodóra

Orbán: "Ez becsületbeli ügy!"

Ismét Orbán Viktort választotta elnökévé a Fidesz. A párt alelnöke lett Kósa Lajos, Varga Mihály, Pokorni Zoltán és Pelczné Gáll Ildikó. A Budapesten megrendezett XXII. tisztújító kongresszuson Orbán Viktor meghirdette a kölcsönös felelősségvállalás politikáját.

A miniszterelnök szerint Magyarország ma nagy bajban van, amit az országot vezető "új arisztokraták" okoztak.

A politikus úgy vélekedett: a legnagyobb bajt az átgondolatlan, a még működő rendszereket is tönkretevő reformok, illetve az a gondolkodás jelenti, hogy nincs más lehetőség, csak a szenvedések elviselése.

Orbán Viktor beszédében többször is bírálta a neoliberális gazdaságpolitikát, amely szerinte olyan területekre - például egészségügy, oktatás, közszolgáltatások - engedi be a tőkét, amelyek nem épülhetnek pusztán az üzletre.

Utalt arra, hogy Magyarországon kialakult az új többség, amelynek elege van a kormányzati hazugságokból, intézkedésekből. Szerinte ez a többség új politikát akar, amely a kölcsönös felelősségvállalás politikája lehet.

Ez plebejus politika, amely megvédi a kiszolgáltatottakat a hatalommal szemben - mondta a politikus.

Orbán Viktor tandíjmentes oktatást, munkahelyek teremtését, a teljes foglalkoztatottság elérését, az egészségügyi kockázatközösség megőrzését, a vidéki élet minőségének javítását és valódi versenyképességet ígért.

A Fidesz új-régi elnöke hangsúlyosan szólt a mezőgazdaságról, amelyet a jövő ágazatának nevezett.

A politikus beszélt arról is, hogy a jobboldal soha nem látott esély előtt áll, mivel az MSZP középpárttá zsugorodott.

Orbán Viktor kijelentette: olyan új elvrendszert kell kialakítani, amelynek keretei között a Fidesz kifejtheti politikája lényegét.

Erre a népszavazás a legjobb alkalom. Az erős Magyarország megteremtése becsületbeli ügy - mondta a Fidesz vezetője. További részletek itt!"A férgesnek hullania kell"

Pelczné Gáll Ildikó fontosnak tartotta kiemelni, hogy arra, amit a kormány ma tesz, nem kapott felhatalmazást a tavalyi országgyűlési választásokon.

Mint mondta: belföldön és külföldön egyaránt hitelét vesztett kormánya van az országnak, olyan, amely közönyös az emberek gondjai iránt.

"Akinek kormányoznia kellene, az hazudik, akinek védeni kellene a védtelent, az embereket ver meg. A férgesének hullani kell" - fogalmazott Pelczné Gáll Ildikó. További részletek itt!

"Mérték- és aránytartás"

Pokorni Zoltán a mérték- és aránytartás fontosságáról beszélt.

"Szó sincs piacellenességről, a piacgazdaság pártján vagyunk" - hangsúlyozta a politikus.

Az alelnök úgy vélte, a kormánypártok jelenlegi gondolkodása, logikája a gazdag embereké, hiszen nem lehet mindent piacosítani, nem lehet az oktatást, az egészségügyet, a közösségi közlekedést üzleti alapon működtetni.

"Ez leszakadás"

Varga Mihály úgy vélte, ha a Fidesz nem tud választ adni arra, miként jutott az ország a jelenlegi helyzetbe, mi ebből a kivezető út és hogyan lehet egy erkölcsi hitelét vesztett ember az ország miniszterelnöke, akkor nincs olyan előny, ami elég lenne a győzelemhez.

A gazdaság helyzetéről szólva közölte: Magyarország ma egyre lejjebb és lejjebb csúszik, jelentős az infláció, nő a munkanélküliség.

"Ez nem felzárkózás, hanem leszakadás" - tette hozzá Varga Mihály. További részletek itt!

"Kádár itt van közöttünk"


Nem csak válságban van az ország, de azt is ki kell mondani, hogy a rendszerváltás kudarcot vallott, hiszen nem sikerült magunk mögött hagyni a kádárista, szocialista rezsimet - jelentette ki Kósa Lajos.

Posztkádári rendszerben élünk, ez maga a szocialista demokrácia, nem polgári demokrácia - vélekedett a politikus.

Hozzátette: a "létező szocializmus itt van közöttünk". Úgy vélte, akárki is lopta el Kádár János csontjait, ez egyben tragikus szimbólum: Kádár nincs a sírjában, "itt van közöttünk". További részletek itt!

"Ismét Orbán legyen a kormányfő"

Az Európai Néppárt-Európai Demokraták elnöke kijelentette: ismét Orbán Viktornak, a Fidesz elnökének kell kormányra kerülnie Magyarországon.

Az Európai Uniónak közös politikára van szüksége olyan stratégiai kérdésekben, mint az energia; elfogadhatatlan, hogy Magyarország, a magyar kormány e téren külön utakon járjon - jelentette ki Wilfried Martens.
Közölte: szükség van arra, hogy Magyarország világosan elkötelezze magát a közös energiapolitika mellett.

A Fidesz világosan síkra száll emellett az elkötelezettség mellett, és hasonló elkötelezettségre lenne szükség a kormányzó pártok részéről is. Elfogadhatatlan Vlagyimir Putyin orosz elnök energiapolitikája, amelyet "fegyverként használ" az EU ellen - jelentette ki Martens. További részletek itt!A szabad demokrata Gusztos Péter szerint Orbán Viktor Fidesz-elnök pártja kongresszusán sem hirdetett programot.

Igazat kell adni Kósa Lajosnak abban, hogy Kádár János itt jár közöttünk, vasárnap éppen a Fidesz kongresszusán mondott egy hosszú beszédet - jelentette ki Gusztos Péter, az SZDSZ frakcióvezető-helyettese. Részletek itt!

Az MSZP szerint nem hangzottak el újdonságok a Fidesz kongresszusán, Orbán Viktor pártelnök "nem okozott meglepetést".

Semmiféle újdonságot nem mondott a Fidesz kongresszusán Orbán Viktor, a párt újraválasztott elnöke - mondta Varga László, az MSZP országos elnökségének tagja. Részletek itt!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.12. csütörtök, 18:00
Hiller István
a Magyar Szocialista Párt országgyűlési képviselője, a párt választmányi elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×