eur:
395.97
usd:
359.37
bux:
71805.06
2024. szeptember 11. szerda Teodóra

Autóslabirintus a Belső-Józsefvárosban - képekkel

Pénteken újabb forgalmi változások keserítették meg azoknak az autósoknak az életét, akik még bemerészkednek a Bródy Sándor utcán vagy a Szentkirályi utcán a Belső-Józsefvárosba. Az átgondolatlan útfelbontások korábban több alkalommal okoztak óriási dugót a térségben.

Péntek reggel egy Behajtani tilos táblával takarták le a Baross utca és a Szentkirályi utca sarkán álló oszlop Egyirányú út jelzését (lásd fotógaléria), megfordítva ezzel az utcában a közlekedési irányt.

A váratlan, sok autóst meglepetésként érő lépésre azért volt szükség, mert a Mikszáth Kálmán tér díszkő borításának felújítása miatt lezárták a Szentkirályi útról a Nagykörútra vezető Krúdy utcát.

A változtatással a Rákóczi út felől a Szentkirályi úton érkező autósoknak legalább maradt egy kivezető útja a Mikszáth Kálmán térről.

A nemrég megnyitott Pollack Mihály teret ugyanis újra lezárták, arra nem lehet visszafordulni, bár ezt nem jelezte figyelmeztető tábla.

A Szentkirályi utca Mikszáth Kálmán tér és Baross utca közötti megfordított közlekedési irányú szakaszán a fordított közlekedési rend sok autóvezetőt megzavart. Volt, aki rükvercben hajtott a forgalommal szemben, de akadt, aki egyenesen behajtott a tilos irányba. (lásd fotógaléria).

A Pollack Mihály tér felújításához kapcsolatos útfelújítások, azaz a Múzeum utca és a Bródy Sándor utca lezárása már többször okozott közlekedési felfordulást a térségben, egy alkalommal kerületi és fővárosi szakemberekből álló válságstábot kellett összehívni a helyzet megoldására.

A szakértők szerint akkor a kivitelező hibázott, mert eltért a tervektől, de szankciót nem szabott ki az önkormányzat.

A Pollack Mihály téri mélygarázs és a tér felújítása már évek óta húzódik. A Múzeum utca felújítása másfél hónap helyett már fél éve tart.

A teret és az utcát még át sem adták, de az Ötpacsirta utca és a Múzeum utca kereszteződésében már jön föl a kockakő. A Bródy Sándor utca felújításának befejezését a beruházó június elejére ígérte.

A pénteki módosítás az InfoRádió helyszínen tartózkodó tudósítója szerint nem okozott nagy dugókat, ugyanis a negatív tapasztalatok miatt az autósok többsége ma már kerüli a Belső-Józsefvárost.

Az InfoRádió péntek délután már nem tudta elérni az önkormányzati illetékeseket, hogy megtudja: ki engedélyezett az amúgy is lezárásokkal terhelt térségben egy újabb útfelbontást.

Címlapról ajánljuk

Pénteken kaphatja meg a nagy zöld jelzést Ukrajna Oroszország bombázására nyugati fegyverekkel

Egyre nagyobb a várakozás, hogy Joe Biden amerikai elnök engedélyezi Ukrajnának a nyugati gyártású, nagy hatótávú rakéták bevetését Oroszországgal szemben. Moszkva a maga részéről azzal fenyegetőzik, hogy megsemmisíti azokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.12. csütörtök, 18:00
Hiller István
a Magyar Szocialista Párt országgyűlési képviselője, a párt választmányi elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×