eur:
396.75
usd:
359.2
bux:
72045.15
2024. szeptember 11. szerda Teodóra

Tömeges elbocsátás a fővárosi kórházakban

Csaknem 2700 dolgozót bocsátanak el abból a négy fővárosi kórházból, amelyek összevonásával július elsején megalakul az Állami Egészségügyi Központ. Erről a Magyar Televízió Híradója számolt be.

A BM, a Szabolcs utcai, a MÁV és a Honvéd kórházból kialakított intézmény a két utóbbi épületeiben működik tovább, az ápolók és az orvosok sorsa viszont még bizonytalan. Csak azt lehet tudni biztosan, hogy az eddigi több mint 5 ezer dolgozó közül 2800-at foglalkoztatnak tovább.

A Magyar Orvosi Kamara elnöke a munka nélkül maradók támogatását szorgalmazta. Éger István egyszeri gyorssegélynek nevezte az Egészségügyi Minisztérium mobilitási pályázatát, amely szerint támogatást kapnak azok, akik eddigi lakóhelyüktől legalább 50 kilométerre vállalnak munkát.

A köztestület vezetője szerint vissza nem térítendő állami hitellel és családtámogatási programmal lehetne megoldani az állás nélkül maradó egészségügyi dolgozók problémáját.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.11. szerda, 18:00
Bartal Tamás
a Magyar Közút Nonprofit Zrt igazgatósági elnöke, az Építési és Közlekedési Minisztérium helyettes államtitkára
Ellentámadásba lendültek Kurszknál az oroszok, évek óta nem látott tettet hajtott végre Moszkva – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Ellentámadásba lendültek Kurszknál az oroszok, évek óta nem látott tettet hajtott végre Moszkva – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Ukrajna még augusztus elején indított váratlanul nagyszabású akciót Oroszország kurszki területei ellen, ahol gyorsan jelentős területek felett vették át az irányítást. Úgy tűnik, Moszkva megelégelte a jelenlétüket. 24 órán belül négy ukrán települést is elfoglalt az orosz hadsereg, köztük egy kisebb méretű várost. 2022 óta nem volt példa arra, hogy ilyen rövid idő alatt ennyi települést meghódítottak volna az orosz támadók Ukrajnában. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×