eur:
396.52
usd:
359.05
bux:
72008.89
2024. szeptember 11. szerda Teodóra

Kapaszkodjon meg, viharos szél érkezik!

Viharos széllel kísért zivatar várható az ország több részén, elsősorban az északinyugati és északi megyékben. Előfordulhat jégeső is. Németországban az orkán ereje néhol elérte a 120 kilométer/órát.

A meteorológiai szolgálat jelentése szerint egy-egy helyen erős vihar és nagy méretű jég kíséretében heves zivatar alakulhat ki, akár 90-100 kilométer/órás széllökésekkel.

Villámcsapás sújtott Sopronban egy épületet és a Kapuvár melletti Tőzeggyár majorban egy családi házat - közölte a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság. A soproni épület tetőszerkezete leégett, a tőzeggyári családi ház kéménye megrepedt.

Szombaton elsősorban délnyugaton lehet számítani viharos szélre és intenzív zivatarokra.

Németország számos területén már pénteken viharos erejű szél pusztított. Az orkán sebessége néhol elérte az óránként 120 kilométert. A szélvihar fákat csavart ki, emiatt több helyen a közlekedésben is fennakadások voltak.

A meteorológiai szolgálat munkatársai szerint az ország egész területén gondot okozottak a széllökések.

Hessen tartományban két autópálya szakaszt zártak le néhány órára az útra borult fák miatt. A Mannhein és Frankfurt között közlekedő elővárosi vasút egy kidőlt fának ütközött, a balesetben senki sem sérült meg.

Ausztria: melegrekord

Rekord hőmérsékletet mértek az alsó-ausztriai Langenlebarnban, ahol a hőmérő higanyszála 30,5 Celsius fokot mutatott.

Helmut Derka klímaszakértő szerint május első felében nagyon ritkának számít az ilyen magas hőmérséklet. Statisztikai adataik szerint csak minden tizedik évben fordul elő ilyen meleg.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.11. szerda, 18:00
Bartal Tamás
a Magyar Közút Nonprofit Zrt igazgatósági elnöke, az Építési és Közlekedési Minisztérium helyettes államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×