eur:
397.38
usd:
360.28
bux:
72123.85
2024. szeptember 10. kedd Hunor, Nikolett

Kompromisszumos javaslattal készül az egyeztetésre az SZDSZ

Tíz pontos nyilatkozatot fogadott el a biztosítási rendszer átalakításáról a Liberális Egészségügyi Tanács.

Az SZDSZ elnöke a testület ülése után elmondta: az alapelvek között szerepel, hogy a biztosítottak vegyes rendszerben választhassanak az állami biztosító és a magántársaságok között.

Kóka János hangsúlyozta: céljuk a nemzeti kockázatközösségen és társadalmi szolidaritáson alapuló egészségügy kialakítása, amelyben a szolgáltatók és a biztosítók versenye garantálja a színvonalat, az állam pedig szigorú felügyelettel biztosítja az esélyegyenlőséget.

Horváth Ágnes szabad demokrata egészségügyi miniszter azt mondta: kompromisszumos javaslatuk szerint az Egységes Nemzeti Kockázatközösség Alap ügyfélszám alapján osztaná el a befizetett járulékot a biztosítók között, az állami biztosító pedig egyenrangú lenne a többi társasággal.

Kóka János azt mondta: bízik abban, hogy az MSZP is elfogadja indítványukat; az egyeztetések a jövő hét végén kezdődnek.

Címlapról ajánljuk
Rajnai Gergely: új politikai kommunikációról árulkodik a kötcsei beszéd

Rajnai Gergely: új politikai kommunikációról árulkodik a kötcsei beszéd

A Méltányosság Politikaelemző Központ vezető elemzője szerint Orbán Viktor kötcsei beszéde arról tanúskodik, hogy a kormányoldal új tónusra áll át a június 9-ei választások eredményére reagálva. Rajnai Gergely úgy látja, hogy a kormányfő megpróbál bűnbakot képezni Matolcsy György jegybankelnökből.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.10. kedd, 18:00
Sayfo Omar
a Migrációkutató Intézet kutatásvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×