eur:
394.11
usd:
355.57
bux:
72297.19
2024. szeptember 9. hétfő Ádám

Jogos az érdeklődés: mennyit keres Demcsák Zsuzsa?

Az adatvédelmi biztos szerint a Miniszterelnöki Hivatalnak kérésre közölnie kell a Gyurcsány Ferencet segítő stáb tagjainak fizetését. Péterfalvi Attilától az Origo internetes portál kért állásfoglalást az ügyben. A Kormányszóvivői Iroda azt mondta: ha megkapják az ombudsman indoklását, jogászokkal áttekintik az anyagot.

Az Origo azért kérte az adatvédelmi biztos állásfoglalását, mert a Miniszterelnöki Hivatal többszöri kérés után sem adott tájékoztatást a PR-szakértők és az új kormányszóvivő juttatásairól.

A portál arról számolt be, hogy a juttatások közzétételét a Kormányszóvivői Iroda az elektronikus információszabadságról szóló törvényre hivatkozva tagadta meg.

Péterfalvi Attila azonban úgy látja, hogy a Miniszterelnöki Hivatal tévesen értelmezi a törvényt, mert a jogszabály csak azt rögzíti, hogy a közfeladatot ellátó szervezet vezetőinek és az egyes szervezeti egységek vezetőinek nevét, beosztását nyilvánossá kell tenni.

Az ombudsman hozzátette: az adatvédelmi törvény alapján ismertethető a köztisztviselők fizetése.

Az internetes portál korábban arra hívta fel a figyelmet, hogy Gyurcsány Ferenc új segítői az üzleti szférából érkeztek, jövedelmük a kancelláriaminiszterrel folytatott egyéni alkuk eredményeként alakult ki.

Címlapról ajánljuk
Hegedűs D. Géza, a Nemzet Színésze: én így élek, így dolgozom és így vagyok boldog

Hegedűs D. Géza, a Nemzet Színésze: én így élek, így dolgozom és így vagyok boldog

Tizenkét szerepe van ma is a Nemzet Színészévé megválasztott Hegedűs D. Gézának, aki immár fél évszázada a Vígszínház tagja. Gyerekként minden zsebpénzét színházra költötte, mígnem az építőipari technikumból el nem küzdötte magát a Színműig. Pályája harmadéves főiskolai hallgatóként már be is indult, és aligha lesz egyhamar vége ilyen munkatempóban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 8. 21:42
×
×
×
×