eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária

Kivégezték a volt iraki alelnököt

Kivégezték kedd hajnalban Taha Jaszín Ramadán volt iraki alelnököt, akit emberiesség elleni bűnök miatt ítéltek kötél általi halálra - közölte az iraki kormányfői hivatal egyik illetékese.

Kedd hajnalban kivégezték Taha Jaszín Ramadán volt iraki alelnököt, aki Szaddám Huszein megbuktatott diktátor rendszerének negyedik olyan magas rangú vezetője volt, akin a halálos ítéletet végrehajtották. Szaddám Huszeint december 30-án végezték ki.

Az illetékes iraki fellebbviteli bíróság múlt héten hagyta helyben a Taha Jaszín Ramadánra februárban kimondott halálos ítéletet. A volt alelnököt első fokon Szaddám Huszein volt diktátorral és további öt egykori vezetővel együtt novemberben ítélték el Dudzsail síita falu 148 lakosának 1982-ben történt kivégzéséért.

Szaddám Huszeint és két vádlott-társát - Barzán at-Tikrítit és Avad al-Bandart - halálra ítélték, Taha Jaszín Ramadán életfogytig, a másik két személy pedig 15 évig tartó börtönbüntetést kapott.

A volt alelnök esetében azonban a fellebbviteli bíróság túl enyhének tartotta az ítéletet, december 26-án elrendelte ügyének újratárgyalását, és halálbüntetést kért rá, amelyet a legfelsőbb bíróság február 12-én ki is mondott.

Címlapról ajánljuk
Svédország meglepően kemény lépésre szánta el magát

Svédország meglepően kemény lépésre szánta el magát

Svédország bekeményít a gyerekek és fiatalok mobilhasználatával szemben. A héten kiadott új ajánlások szerint kétéves korig nem is láthat képernyőt egy gyermek, de még az idősebbek számára is csak néhány órányi mobilozást kellene engedni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×