eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária

Sólyom minden tőle telhetőt megtesz

A zöldszervezetek nagy előnye a pártokkal szemben, hogy nem törnek hatalomra - jelentette ki az államfő, aki szerint a környezetvédők mára jelentős, jól szervezett hálózatot alkotnak.

A Népszabadság azt írja, a zöldszervezetek nagy lehetőség kapujában állnak, mert a pártok bizalmi indexe erősen csökkent a társadalomban - jelentette ki Sólyom László köztársasági elnök a hét végén tartott Környezet- és Természetvédelmi Szervezetek XVII. országos találkozóján, Kecskeméten. Hozzátette: a zöldeknek nagy előnyük a pártokkal szemben, hogy nem törnek hatalomra. Az államfő elmondta: mára jelentős, jól szervezett hálózatot alkotnak a zöldek - kikopott belőlük a hóbort és a politika. Sólyom László kijelentette: minden tőle telhetőt megtesz a zöldmozgalmakért, amelyeket arra kér, hogy ne húzzanak szét. Hiszen, íme: a Zengő ügyéért maga is megharcolt, most pedig van olyan zöldszervezet, amely mégis fordított az álláspontján, és azt ajánlja, hogy a Tubes helyett inkább a Zengőre vigyék a radarállomást.

Hétfőn kezdheti meg munkáját a kormányzati kabinet, a kormányzati kommunikációért felelős szervezeti egységek sorozatos átalakítása után - írja a Magyar Nemzet. A kabinetet irányító Gál J. Zoltán, legújabb csapatát 120 jelentkezőből válogatta ki. A testület a megszűnő kommunikációs államtitkárság és a jelenlegi miniszterelnöki titkárság bázisán jön létre, kialakítása a Kormányszóvivői Iroda közleménye szerint létszámgyarapodással nem jár. Demcsák Zsuzsa április 2-án fogadhatja el a hetek óta betöltetlen kormányszóvivői posztot, amennyiben a nemzetbiztonsági kockázatokat felmérő C típusú átvizsgáláson megfelel.

Lekerült a kukoricaintervenció megszűntetésének kérdése az Európai Uniós agrárminiszterek mai ülésének napirendjéről - írja a Napi Gazdaság. A magyar lobbi sikere is, hogy a tagországok zöme kiállt a rendszer fenntartása mellett - más kérdés, hogy a trendek alapján egyre kevésbé lehet rá szükség. A piaci árak most elég magasak ahhoz, hogy az árutulajdonosok ne akarjanak ezzel a lehetőséggel élni, középtávon pedig a felfutóban levő bioetanol-biznisz szívhatja föl a fölösleget.

Elképzelhető, hogy akár már júliustól kevesebbet kell fizetni a külföldi mobilhasználatért az Európai Unióban - írja a Világgazdaság. A tagállamok távközlési miniszterei ugyanis a múlt héten elvi megállapodásra jutottak abban, hogy plafont szabnak a szolgáltatók roamingdíjainak. Ez a jelenlegi barangolási díjak akár 70 százalékos csökkentését is jelenthetné egyes viszonylatokban. Az unió távközlési biztosa annak a reményének adott hangot, hogy 40 eurócentnél nem lesz magasabb a roamingdíj végső felső határa. Az Európai Parlament 42 centes plafont akar.

Szlovákia 8.5 százalékkal tolja el mától az erős irányba valutájának lebegtetési sávját - írja a Portfolio.hu. A lépésre azért nyílt lehetőség, mert támogatja az Európai Központi Bank és az EU pénzügyminisztereinek tanácsa is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Svédország meglepően kemény lépésre szánta el magát

Svédország meglepően kemény lépésre szánta el magát

Svédország bekeményít a gyerekek és fiatalok mobilhasználatával szemben. A héten kiadott új ajánlások szerint kétéves korig nem is láthat képernyőt egy gyermek, de még az idősebbek számára is csak néhány órányi mobilozást kellene engedni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×