eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária

Orbán: a reform olyan, mint a tablettás bor

Erős vidékre van szükség, amely képes biológiailag és gazdaságilag fönntartani az országot - jelentette ki a Fidesz elnöke Hódmezővásárhelyen, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetségek Országos Szövetségének küldöttgyűlésén.

"A politikai, demográfiai, gazdasági biztonság és stabilitás feltétele a vidék megerősítése" - mondta Orbán Viktor.

"Magyarország csak a magyar földdel együtt Magyarország, és a magyar nép csak a magyar földdel együtt magyar nép" - tette hozzá.

Az ellenzéki politikus úgy vélekedett, hogy nem lehet olyan kormánya az országnak, amely a városi életformát jónak minősíti, a vidékit pedig fölszámolandónak.

Ki kell állni az urbanizációt erőltető kormányzati politikával szemben, és a falusias településeken egyre szélesebb körben kell elérhetővé tenni a városi szolgáltatásokat - hangsúlyozta.

Orbán Viktor a tablettás borhoz hasonlította a kormányzati reformot, amely a maga nemében ugyan költséghatékony, de csupán az jár jól vele, aki kikeveri, mindenki más csak veszít.

"Ha ez így megy tovább, amit nem sikerült elérni a téeszesítéssel, azt most sokkal ravaszabb és kifinomultabb piacgazdasági eszközökkel fogják elérni: föl fogják számolni a magyar gazdavilág tekintélyes részét" - mondta a Fidesz elnöke.

Hozzátette: az iskolák és posták bezárásával, a vasúti szárnyvonalak felszámolásával a magyar vidéket elmúlásra akarják kárhoztatni, és ezt reformnak nevezik.

A politikus szerint be kell fektetni a vidékbe, "nem is keveset, hanem nagyon sokat".

A magyar államnak az elmúlt hatvan esztendő rossz alapelvekre építő mezőgazdasági politikája miatt komoly adósága van a vidékkel szemben - szögezte le a Fidesz elnöke.

Magyarországnak nem csak a mezőgazdasági, hanem a turisztikai és kulturális adottságai is kiválóak, ezeket kell kihasználni, amikor a vidék jövőjéről beszélünk - jelentette ki Orbán Viktor.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×