eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária

Csütörtökön dönt az Alkotmánybíróság a Fidesz-kérdések ügyében

Csütörtök délután ismerteti az Alkotmánybíróság elnöke a testületnek a Fidesz-KDNP hét népszavazási kezdeményezése ügyében hozott határozatait.

A Fidesz és a KDNP hét kérdést bocsátana népszavazásra. Ezek közül az Országos Választási Bizottság tavaly novemberben a vizitdíjra, a képzési hozzájárulásra, a nyugdíjasok foglalkoztatási és adózási feltételeinek módosítására, valamint a kormánytagok személyes pénzügyi felelősségvállalására vonatkozó kezdeményezést elutasította.

További három, a kórházak állami és önkormányzati kézben maradását, a gyógyszerek patikán belüli árusítását és a családi gazdálkodók termőföld-elővásárlási jogát érintő ügyben az OVB hitelesítette az aláírásgyűjtő ívet.

Az elutasított kérdésekről hozott határozatokat a Fidesz és a KDNP, míg a hitelesítetteket öt magánszemély támadta meg az Alkotmánybíróságon. Az alkotmánybírák január 29-én kezdték tárgyalni a kifogásokat.

Címlapról ajánljuk
“Becsapott indiaiak” harcolnak az oroszok oldalán Ukrajna ellen

“Becsapott indiaiak” harcolnak az oroszok oldalán Ukrajna ellen

Kezdik feladni a reményt, hogy hazamehetnek azok az indiai állampolgárok, akik az ukrajnai frontokon harcolnak, az orosz hadseregben. Korai leszerelésükről még a nyáron állapodott meg Vlagyimir Putyin orosz elnök és a hozzá látogató Narendra Modi indiai miniszterelnök, de az átvert emberek egyelőre elkeseredettek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×