eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária

Fideszesek és kormánypártiak közösen emlékeztek Kecskeméten

A Fidesz helyi szervezetének kezdeményezésére az önkormányzatban frakcióval rendelkező pártok politikusai együtt emlékeztek meg a kommunizmus áldozatairól Kecskeméten.

Az emlékezés ökomenikus istentisztelettel kezdődött a városháza előtti kopjafánál, ahol a történelmi egyházak képviselői méltatták a hősöket, akiket a Rákosi és a Kádár korszakban kivégeztek és meghurcoltak.

A csaknem 300 főnyi emlékező soraiban a fideszes politikusok mellett szocialista és szabaddemokrata politikusok is megjelentek.

Egyetlen kisebb atrocitás történt, amikor egy idős hölgy Brúszel Lászlóhoz, az MSZP helyi elnökéhez ment és felszólította, hogy távozzon.

Zombor Gábor, Kecskemét fideszes polgármestere arra kérte az idős hölgyet: fogadja el azt, hogy a közös emlékezésre mindenkit meghívtak, aki emlékezni akart.

A tömeg ezután gyertyákkal átvonult az 56-os emlékműhöz, ahol Papp Tivadar, a POFOSZ helyi szervezetének elnöke és Zombor Gábor polgármester emlékezett meg az áldozatokról és a maghurcoltakról.

A Fidesz helyi szervezete és a város polgármestere az emléknap előtt arra kért mindenkit, hogy ne hozzon pártzászlót és egyéb feliratot a rendezvényre.

A városháza előtt egyetlen feliratot tartottak az emberek, melyre "Közös főhajtás" volt írva. A tömegben néhány nemzetiszínű zászlót lehetett látni.

Címlapról ajánljuk
Kínosan nagy zakót kapott a magyar válogatott Németországban
5-0

Kínosan nagy zakót kapott a magyar válogatott Németországban

A magyar válogatott az első félidő után még „csak” egygólos hátrányban volt Düsseldorfban a németek ellen, ám a második játékrészben súlyos vereségbe szaladt bele. A Nemzetek Ligája 2024–2025-ös kiírásának első fordulójában: Németország–Magyarország 5-0.

Támadás az elektromos autók ellen: minden autós fizessen

A megtett kilométerek után fizessenek az autósok – ezt akarja a brit kormánytól egy közlekedési témákra szakosodott civilszervezet, az úgynevezett „nettó zéró” klímacéllal összefüggésben. A Campaign for Better Transport (Kampány a jobb közlekedésért) nevű, 50 éve működő lobbicsoport először csak az elektromos kocsikat említette, de gyorsan módosította ajánlását.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×