eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária

Nem ijednek meg a magyarok a madárinfluenzától

A magyarok baromfifogyasztási kedvét csak kis mértékben befolyásolja a madárinfluenza fenyegetése. A Nielsen piackutató vállalat legfrissebb felmérése szerint a veszélyről szóló híradások óta a magyarok 8 százaléka eszik kevesebb baromfit, és az arány jóval elmarad a 14 százalékos európai átlagtól.

A megkérdezettek magyarok többsége, 56 százaléka nem aggódik a madárinfluenza járvány kitörése miatt, hasonlóan az 58 százalékos európai átlaghoz.

Szemben az európai 40 százalékos átlaggal, a magyarok mindössze 10 százaléka válaszolt igennel arra a kérdésre, miszerint utazásainál elkerüli-e azokat a helyeket, ahonnan a madárinfluenza előfordulásáról hallott.

A felmérést öt földrész 41 országában, internet-használók körében végezte el a piackutató cég, 2006 első felében 22800 ember megkérdezésével.

Címlapról ajánljuk
“Becsapott indiaiak” harcolnak az oroszok oldalán Ukrajna ellen

“Becsapott indiaiak” harcolnak az oroszok oldalán Ukrajna ellen

Kezdik feladni a reményt, hogy hazamehetnek azok az indiai állampolgárok, akik az ukrajnai frontokon harcolnak, az orosz hadseregben. Korai leszerelésükről még a nyáron állapodott meg Vlagyimir Putyin orosz elnök és a hozzá látogató Narendra Modi indiai miniszterelnök, de az átvert emberek egyelőre elkeseredettek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×