eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária

Az őszi zavargásokat a magánkórházak is megszenvedték

Az elmúlt időszakban megnőtt a betegforgalom a magánklinikákon - közölte a Magyar Magánkórházak Egyesületének alelnöke. A magánkórház-tulajdonos ugyanakkor hozzátette: az őszi zavargások miatt mára nagymértékben lecsökkent a külföldi betegek száma.

A magánklinikákon egyébként is elég magas a forgalom, mostanában azonban valamivel tovább nőtt a várakozási idő - mondta az InfoRádiónak a Magyar Magánkórházak Egyesületének alelnöke.

Scheffer István szerint azért népszerűek a magánkórházak és -klinikák, mert itt tiszták a viszonyok: a betegek tudják, hogy mi mennyibe kerül és a befizetett pénzért mit várhatnak.

Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár március végével felmondja a magánkórházakkal kötött, az egynapos sebészeti beavatkozásokkal kapcsolatos szerződését, így azok az intézmények, amelyek számítottak az OEP finanszírozására, nagy bevételkieséssel számolhatnak, ha nem kötnek új megállapodást - közölte Scheffer István.

A külföldiek szerint nem biztonságos

A magánkórház-tulajdonos azonban hozzátette: az OEP-nek nincs szerződése minden magánintézménnyel, hiszen a pénztárnak nem volt kötelező minden hozzá forduló kórházzal megállapodást kötnie.

Scheffer István szerint mégsem ez jelenti a legnagyobb kiesést a profi magánkórházaknak, hanem az, hogy a 2006 őszén zajló zavargások távol tartották a külföldi pácienseket.

Akkor 20 százalékkal esett vissza a számuk, és több helyen még mindig úgy vélik, hogy az ország nem stabil.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kínosan nagy zakót kapott a magyar válogatott Németországban
5-0

Kínosan nagy zakót kapott a magyar válogatott Németországban

A magyar válogatott az első félidő után még „csak” egygólos hátrányban volt Düsseldorfban a németek ellen, ám a második játékrészben súlyos vereségbe szaladt bele. A Nemzetek Ligája 2024–2025-ös kiírásának első fordulójában: Németország–Magyarország 5-0.

Támadás az elektromos autók ellen: minden autós fizessen

A megtett kilométerek után fizessenek az autósok – ezt akarja a brit kormánytól egy közlekedési témákra szakosodott civilszervezet, az úgynevezett „nettó zéró” klímacéllal összefüggésben. A Campaign for Better Transport (Kampány a jobb közlekedésért) nevű, 50 éve működő lobbicsoport először csak az elektromos kocsikat említette, de gyorsan módosította ajánlását.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
Alaposan felborítják Kína riválisai az erőegyensúlyt: furcsa érdekegyezség alakult, ez pedig riadalmat kelthet Pekingben

Alaposan felborítják Kína riválisai az erőegyensúlyt: furcsa érdekegyezség alakult, ez pedig riadalmat kelthet Pekingben

Augusztus 30-án Vietnam és a Fülöp-szigetek megállapodott egymással a katonai és védelmi kapcsolatok elmélyítéséről. A felek abban is egyetértettek, hogy a jövőben fokozzák a tengeri biztonsági együttműködésüket. Phan Van Giang vietnami és Gilberto Teodoro Fülöp-szigeteki védelmi miniszterek azt is bejelentették, hogy még 2024-ben a védelmi kontaktus elmélyítéséről szándéknyilatkozatot kívánnak aláírni. A két távol-keleti ország közeledése komoly kérdéseket vet fel a feszült régióban, ahol persze mindegyik térségi nagyhatalomnak megvan erről a maga a véleménye.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×