eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária

Ne lepődjön meg: tömegével jönnek a büntetőcsekkek

Tömegével küldik ki a napokban a parkolási társaságok a fizetési értesítőket - írja a Népszabadság.

A társaságot sürgeti az idő, ugyanis csak február 22-éig léphetnek fel a korábbi években nem fizető autósokkal szemben.

A parkoló-automatákat működtető Kerident Kft. az elmúlt hetekben 25 ezer Vác környéki gépjármű-tulajdonosnak küldött fizetési értesítőt. A levelek címzettjei rossz néven vették, hogy a társaság a 4-5 évvel ezelőtt "elmaradt" befizetéseket is szeretné rajtuk bevasalni.

A cégtől kapott információ szerint a beszedni kívánt összeg százmilliós nagyságrendű.

A lap szerint a törvénymódosítás miatt a budapesti parkolási társaságok is gőzerővel postázzák az összességében több milliárd forintra rúgó felszólításokat. Nem csoda, ugyanis a fővárosban is bevett gyakorlat, hogy csak évek múltán értesítik az autóst, ráadásul nem ritka az sem, hogy mindezt "megfejelik" a tetemes kamattal. Ez jogi szakértők szerint mindenképp felveti a rosszhiszeműség gyanúját.

Sietnek azonban hozzátenni, hogy a követelést illető bármilyen kétkedésünk esetén először érdemes megnézni a helyszínen készült fényképeket. Ha ilyet nem tudnak nekünk felmutatni, vagy továbbra sem egyértelmű a helyzet, akkor ajánlott a jogi utat választani, és nem feltétlenül kell félni, ha a társaságok perrel fenyegetnek.

A Magyar Nemzetből kiderül, hogy felgyorsult az eladósodás. Tavaly 1.940 milliárd forinttal, naponta átlagosan 5,31 milliárd forinttal nőtt hazánk államadóssága az Államadósság Kezelő Központ pénteken közzétett adatai szerint.

A költségvetés adóssága 2006 végére 14.706 milliárd forintra emelkedett, ami több mint 15 százalékos növekedést jelent. A felgyorsuló eladósodás nyomán minden magyar állampolgárt csaknem másfél millió forint adóság terhel.

A tavalyi adósságnövekmény rekordnagyságú, az idei adóemelésekből befolyó összeg mintegy tízszeresét teszi ki, a Pénzügyminisztérium legfrissebb előrejelzése szerint ugyanis a bevételt növelő intézkedések az évben a GDP 0,8 százalékát jelentik.

Ütemesen növekvő államadósságról számolt be pénteken a Magyar Nemzeti Bank is. Az adatok szerint tavaly a GDP-hez mért államadósság 65,7 százalékra nőtt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
“Becsapott indiaiak” harcolnak az oroszok oldalán Ukrajna ellen

“Becsapott indiaiak” harcolnak az oroszok oldalán Ukrajna ellen

Kezdik feladni a reményt, hogy hazamehetnek azok az indiai állampolgárok, akik az ukrajnai frontokon harcolnak, az orosz hadseregben. Korai leszerelésükről még a nyáron állapodott meg Vlagyimir Putyin orosz elnök és a hozzá látogató Narendra Modi indiai miniszterelnök, de az átvert emberek egyelőre elkeseredettek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×