eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária

Nettó 9 millió forinttal távozik Aba Botond a BKV-tól

Közös megegyezéssel távozik a BKV-tól Aba Botond. Az InfoRádió értesülése szerint a korábbi vezérigazgató az erről szóló megállapodást péntek délelőtt írta alá. Aba Botond nettó 9 millió forintot kap.

Regőczi Miklós, a BKV kommunikációs igazgatója az InfoRádiónak elmondta, hogy különböző járandóságai után nettó 9 millió forintot fizettek ki Aba Botondnak az elmúlt 26 év munkaviszonya alapján, a volt vezérigazgató viszont lemondott 24 millió forint körüli végkielégítéséről.

Regőczi Miklós hozzátette, hogy a BKV felügyelőbizottsága megvizsgálta az Aba Botondnak december közepén megítélt 4 millió forintos prémiumelőleg ügyét, és úgy határozott: azt javasolja a prémiumról májusban véglegesen döntő fővárosi közgyűlés gazdasági bizottságának, hogy hagyja azt jóvá.

Januárban váltották le

Aba Botondot január elsejével váltotta le Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes. Antal Attila, a közösségi közlekedési cég új vezérigazgatója először nem zárta ki, hogy elődje a BKV-nél folytatja a munkáját.

A volt és a jelenlegi vezérigazgató több mint egy hónapig tárgyalt és készítette elő az átadás-átvételt, de a munkafeltételekben vagy a távozás feltételeiben nem tudott megegyezésre jutni egészen máig.

Aba Botond 1980-tól folyamatos munkaviszonyban áll a BKV-val, éves prémiumát viszont menedzserszerződés szabályozta.

Nemrég kiderült, hogy decemberben úgy szavazott meg neki 4,5 millió forint prémiumelőleget a BKV igazgatótanácsa, hogy még nem újították meg a menedzserszerződését.

A döntést a cég felügyelőbizottsága megvizsgálta, határozatot ugyanakkor nem hozott az ügyben.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
“Becsapott indiaiak” harcolnak az oroszok oldalán Ukrajna ellen

“Becsapott indiaiak” harcolnak az oroszok oldalán Ukrajna ellen

Kezdik feladni a reményt, hogy hazamehetnek azok az indiai állampolgárok, akik az ukrajnai frontokon harcolnak, az orosz hadseregben. Korai leszerelésükről még a nyáron állapodott meg Vlagyimir Putyin orosz elnök és a hozzá látogató Narendra Modi indiai miniszterelnök, de az átvert emberek egyelőre elkeseredettek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×