eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária

A miniszter szigorítaná a büntető törvénykönyvet

Szigorítaná a büntető törvénykönyvet a rendőrpalota elleni támadás miatt a rendészeti miniszter. Úgy véli, a rendőrök elleni cselekmények megelőzése gyors és határozott fellépést igényel.

Az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium vezetője a rendőrök védelmét célzó módosítások megtételéhez támogatást kér az Országgyűlés elnökéhez, az illetékes országgyűlési bizottságok elnökeihez, a Legfelsőbb Bíróság elnökéhez, a legfőbb ügyészhez, a parlamenti pártok elnökeihez és frakcióvezetőihez eljuttatott levelében.

Petrétei József levelében az áll: a február 13-i támadás szimbolikus értékű, elkövetésének jellegéből és módszeréből pedig megalapozottan lehet következtetni arra, hogy annak célja a rendőrség intézményének egésze ellen irányuló fenyegetés, megfélemlítés volt.

A rendészeti miniszter úgy véli, a rendőrök elleni támadások és az egyéb jogellenes cselekmények száma nyugtalanítóak megnőtt, ennek oka pedig a társadalmi feszültség.

A miniszter szerint egyértelművé kell tenni, hogy a közrend és a közbiztonság alapvető érték. Az ezért adott esetben életüket is kockáztatni köteles rendőrök elleni cselekmények megelőzésére gyors és határozott lépéseket kell tenni.

Címlapról ajánljuk
“Becsapott indiaiak” harcolnak az oroszok oldalán Ukrajna ellen

“Becsapott indiaiak” harcolnak az oroszok oldalán Ukrajna ellen

Kezdik feladni a reményt, hogy hazamehetnek azok az indiai állampolgárok, akik az ukrajnai frontokon harcolnak, az orosz hadseregben. Korai leszerelésükről még a nyáron állapodott meg Vlagyimir Putyin orosz elnök és a hozzá látogató Narendra Modi indiai miniszterelnök, de az átvert emberek egyelőre elkeseredettek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×