eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária

Pokorni: a vizitdíj csak Kóka volt cégének nyereség

Pokorni Zoltán, a Fidesz alelnöke szerint a vizitdíj bevezetésének egyetlen nyertese Kóka János gazdasági miniszter volt cége, amely szoftvereket szállít majd egyes vizitdíj-automatákhoz.

Az ellenzéki politikus közölte: az elmúlt időszak hemzseg az olyan projektektől - vizitdíj-automaták, digitális táblák, kakakóbiztos számítógépek, Sulinet-hálózat - amelyekben az állam előírja, hogy közpénzből kitől mit kell venni, de a program végül csak egy valakinek jó: "a megrendelőnek és a megrendelő mögött álló korrupt embereknek".

"Csepp a tengerben Kóka János Meditcom cége, a vizitdíj-automaták szoftvere, de jól jelzi az egész hátteret. Hogy fordulhat az elő, hogy az egyik kormánytag előírja, a másik pedig leszállítja a szoftvereket?" - tette fel a kérdést Pokorni Zoltán.

Hátrány a volt tulajdonos?

A Meditcom Kft. ügyvezetője szerint az ilyen típusú sajtóhírek miatt kifejezetten rosszul jön a cégüknek, hogy egykoron tulajdonosuk volt Kóka János, jelenlegi gazdasági miniszter.

A cég egyébként nem szállít a vizitdíj-automatákhoz szoftvereket, hanem ezen rendszereket illeszti a kórházak betegadminisztrációs rendszeréhez.

Zsolnai Gábor az InfoRádiónak azt mondta: kormánytól és ellenzéktől független vállalkozásuk egy olyan piacon dolgozik, amelyen nem lehet nagy haszonra szert tenni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
“Becsapott indiaiak” harcolnak az oroszok oldalán Ukrajna ellen

“Becsapott indiaiak” harcolnak az oroszok oldalán Ukrajna ellen

Kezdik feladni a reményt, hogy hazamehetnek azok az indiai állampolgárok, akik az ukrajnai frontokon harcolnak, az orosz hadseregben. Korai leszerelésükről még a nyáron állapodott meg Vlagyimir Putyin orosz elnök és a hozzá látogató Narendra Modi indiai miniszterelnök, de az átvert emberek egyelőre elkeseredettek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×