eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária

Megkezdődött a Batthyány-emlékév

Hivatalosan is megnyílt a Batthyány-emlékév, melynek során hazai és nemzetközi tudományos konferenciákat és kiállításokat rendeznek a 200 éve született első felelős magyar miniszterelnök emlékére.

Az oktatási és kulturális tárca vezetője azt mondta: a több mint 100 millió forintból szervezett programsorozat célja egyebek mellett a nemzeti identitás és a nemzeti büszkeség erősítése.

Hiller István hozzátette: olyan hazai és nemzetközi tudományos konferenciákat és kiállításokat szerveznek, amelyek a 200 évvel ezelőtt született Batthyány Lajos, az első felelős magyar miniszterelnök emléke előtt tisztelegnek.

Az emlékév hivatalos megnyitóján, amelyen részt vett Szekeres Imre honvédelmi miniszter is, kibocsátották a Magyar Nemzeti Bank Batthyány-emlékérmét, és forgalomba helyezték a Magyar Posta Batthyány-bélyegújdonságát.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Svédország meglepően kemény lépésre szánta el magát

Svédország meglepően kemény lépésre szánta el magát

Svédország bekeményít a gyerekek és fiatalok mobilhasználatával szemben. A héten kiadott új ajánlások szerint kétéves korig nem is láthat képernyőt egy gyermek, de még az idősebbek számára is csak néhány órányi mobilozást kellene engedni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×