eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária

Két gyermekkórház nem emeli a kísérőktől kért ellátási díjat

Nem emelik az úgynevezett hotelszolgáltatás árát a Heim Pál, illetve a Madarász utcai gyermekkórházakban - mondta az összevont intézmények főigazgatója.

Harmat György közölte: a beteg kísérőjétől a napi étkezésért 900 forint körüli összeget kérnek majd, de ez még nem dőlt el. Aki csak ebédet kér, annak várhatóan 450-500 forintot kell fizetnie.

Aki szállást igényel, annak a komfortfokozattól függően eddig 3000-6000 forintot kellett fizetnie. A súlyos betegektől, az onkológiai ellátásban részesülőktől, valamint a szoptatós anyáktól nem kértek térítési díjat.

Azt még vizsgálják, hogy ezt a mentességet a jövőben lehetővé teszi-e a kórház anyagi helyzete.

Egy törvénymódosítás miatt januártól nem az OEP, hanem a beteg kísérője fizeti ki a saját benttartózkodásának költségeit. Kivétel ez alól az, aki fogyatékos embert kísér. Szerdától nem kell fizetniük a szoptatós anyáknak sem.

Az InfoRádió úgy tudja, tavaly az Országos Egészségbiztosítási pénztár 2720 forintot fizetett egy napra, és összesen 464 milliót költött erre. A jogszabály nem határozta meg, hogy a kórházak mennyi pénzt kérhetnek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Svédország meglepően kemény lépésre szánta el magát

Svédország meglepően kemény lépésre szánta el magát

Svédország bekeményít a gyerekek és fiatalok mobilhasználatával szemben. A héten kiadott új ajánlások szerint kétéves korig nem is láthat képernyőt egy gyermek, de még az idősebbek számára is csak néhány órányi mobilozást kellene engedni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×