eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária

Az MDF a versenyhivatalhoz fordul a műjégpálya ügyében

A Gazdasági Versenyhivatalhoz fordul a Magyar Demokrata Fórum a Miniszterelnöki Hivatal által a téli szünetben működtetett ideiglenes műjégpálya miatt.

Almássy Kornél, az ellenzéki párt alelnöke elmondta: az MDF szerint negyvenmillió forintos kár érte az államot, mert a korcsolyapálya a kabinet közlésével ellentétben a piaci ár többszörösébe került.

Közlése szerint akár 15 millió forintból is meg lehetett volna építeni a pályát a nettó 54,8 milliós ár helyett, a helyszínen pedig mindössze legfeljebb 2.500-an korcsolyáztak, nem pedig 56 ezren.

Hozzátette: az sem igaz, hogy verseny volt a pályázó cégek között.

A Miniszterelnöki Hivatal 2002 óta létesít ingyenes műjégpályát a téli szünet idejére; legutóbb a Magyar Tudományos Akadémia előtti parkolóban építették fel a pályát.

MeH: minden jogszerű volt

A Miniszterelnöki Hivatal a rendkívüli körülmények között is a jogszabályoknak megfelelően járt el a több mint 56 ezer látogató kikapcsolódását biztosító ideiglenes műjégpályát megszervező cég kiválasztásánál - írta a Kormányszóvivői Iroda.

A Miniszterelnöki Hivatal lehetővé tette Almássy Kornélnak, hogy betekintsen a jégpályával kapcsolatos közbeszerzési dokumentumokba. A Magyar Demokrata Fórum országgyűlési képviselője mindeddig nem élt ezzel a lehetőségével - olvasható a közleményben.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Svédország meglepően kemény lépésre szánta el magát

Svédország meglepően kemény lépésre szánta el magát

Svédország bekeményít a gyerekek és fiatalok mobilhasználatával szemben. A héten kiadott új ajánlások szerint kétéves korig nem is láthat képernyőt egy gyermek, de még az idősebbek számára is csak néhány órányi mobilozást kellene engedni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×