eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária

Hátborzongató képek és újabb részletek a tragikus vonatbalesetről

Délig biztos, hogy fennakadásokkal kell számolni a Budapest-Hegyeshalom vonalon a kedd esti vonatbaleset miatt, amikor Szőnynél egy személyvonat hátulról belerohant egy teherszerelvénybe. A személyvonat vezetője életét vesztette, nyolc ember megsérült.

Egy ember meghalt, nyolc másik pedig megsérült, amikor egy személyvonat utolért egy tehervonatot, majd összeütközött vele Almásfüzitő és Komárom között. A fémhulladékot szállító teherszerelvény három kocsija kisiklott, ebből kettő keresztbefordult.

A MÁV szóvivője szerint a baleset körülményeit a rendőrség vizsgálja a vasút szakértőivel közösen, a részletek alighanem csak az szerencsétlenség rekonstruálása után derülnek majd ki.

A balesetről készült képeket itt megtekintheti!

Kavalecz Imre az InfoRádióban elmondta, hogy az éjszaka megkezdődött mentés a délelőtti órákban is folytatódik, hiszen el kell szállítani a megsérült vasúti kocsikat és helyre kell állítani a megrongálódott pályaszakaszt és a leszakadt felsővezetékeket is.

A vasúti pálya teljes rendbehozataláig Almásfüzitő és Komárom között buszok szállítják az utasokat, a Budapest-Hegyeshalom vonalon a belföldi és nemzetközi gyors és InterCity járatok kerülővel járnak. Emiatt jelentős, egy - másfél órás késésekre kell számítani - közölte a MÁV szóvivője.

Kavalecz Imre elmondta: a nehézségeket jelzi, hogy több vasúti tehervagont és az összeroncsolódott mozdonyt is el kell távolítani. Összesen négy vagon sínt és ugyanennyi zúzott követ fognak felhasználni a helyreállításhoz.

A MÁV szóvivője az InfoRádióban kizárta, hogy a balesetet az okozta volna, hogy a tehervonat végén nem volt jelzőlámpa. Kavalecz Imre szerint a kivilágítást Európában már hosszú ideje nem használják.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Hegedűs D. Géza, a Nemzet Színésze: én így élek, így dolgozom és így vagyok boldog

Hegedűs D. Géza, a Nemzet Színésze: én így élek, így dolgozom és így vagyok boldog

Tizenkét szerepe van ma is a Nemzet Színészévé megválasztott Hegedűs D. Gézának, aki immár fél évszázada a Vígszínház tagja. Gyerekként minden zsebpénzét színházra költötte, mígnem az építőipari technikumból el nem küzdötte magát a Színműig. Pályája harmadéves főiskolai hallgatóként már be is indult, és aligha lesz egyhamar vége ilyen munkatempóban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 8. 21:42
×
×
×
×