eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária

Könnyebb lesz a készenléti egységek kommunikációja

Befejeződött az Egységes Digitális Rádió Távközlő Rendszer országos kiépítése - közölte a Miniszterelnöki Hivatal EDR Iroda vezetője. A jövőben a készenléti egységek és a szervezetek is könnyebben kommunikálnak majd.

Meichl Géza elmondta: az új rendszer országos üzembe helyezése után nemcsak a készenléti egységek belső kommunikációja lesz hatékonyabb, hanem a szervezetek közti együttműködés is könnyebbé válik.

Az Autópálya Rendőrség parancsnoka azt mondta: az új rendszer lehetővé teszi, hogy az autópálya teljes hosszán csatornaváltás nélkül lehessen kommunikálni.

Óberling József hozzátette: a TETRA technológiájú hálózat ráadásul olyan plusz szolgáltatásokkal egészült ki, mint a járműkövető rendszer, amellyel akár több jármű egyidejű figyelésére is lehetőség van, és a beszéd mellett adatok átvitelére is alkalmas.

Az úgynevezett EDR rádiótelefon-rendszer működtetése évi több mint 11 milliárd forintba kerül - mondta el az InfoRádiónak a rendszert kiépítő és üzemeltető Pro-M Zrt vezérigazgatója, Kozma Béla.

A TETRA-hálózat több uniós országban is működik: a világon több mint 650 ilyen rendszert telepítettek. Szakértők szerint a hálózat biztonságos, zárt rádiókommunikációt tesz lehetővé.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Hegedűs D. Géza, a Nemzet Színésze: én így élek, így dolgozom és így vagyok boldog

Hegedűs D. Géza, a Nemzet Színésze: én így élek, így dolgozom és így vagyok boldog

Tizenkét szerepe van ma is a Nemzet Színészévé megválasztott Hegedűs D. Gézának, aki immár fél évszázada a Vígszínház tagja. Gyerekként minden zsebpénzét színházra költötte, mígnem az építőipari technikumból el nem küzdötte magát a Színműig. Pályája harmadéves főiskolai hallgatóként már be is indult, és aligha lesz egyhamar vége ilyen munkatempóban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 8. 21:42
×
×
×
×