eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária

Az Állami Számvevőszék segíthet a képviselői juttatások kapcsán?

Az Állami Számvevőszék elnökének együttműködését várja a parlamenti képviselők juttatásaival összefüggő problémák megoldásához az Országgyűlés elnöke.

Szili Katalin az Állami Számvevőszék elnökének írt levélben úgy fogalmaz: az öt parlamenti párt frakcióvezetőinek kérésére várja a testület közreműködését.

A házelnök azt kérte Kovács Árpádtól: tegyen konkrét megállapításokat azzal összefüggésben, hogy a képviselői díjazás mértéke hogyan fejezi ki az ellátott feladat presztízsét.

Szili Katalin azt is tudni szeretné, hogy a képviselők díjazása valóban aránytalanul magas-e a teljes munkaidőben foglalkoztatottak átlagkeresetéhez viszonyítva, és díjazás gyorsabban nőtt-e ezeknél az elmúlt években.

Az Országgyűlés elnöke azt is kérte a Számvevőszék első emberétől, hogy tegyen javaslatot a vidéki képviselők szállásköltség-térítésének, útiköltségének elszámolására.

Címlapról ajánljuk
Hegedűs D. Géza, a Nemzet Színésze: én így élek, így dolgozom és így vagyok boldog

Hegedűs D. Géza, a Nemzet Színésze: én így élek, így dolgozom és így vagyok boldog

Tizenkét szerepe van ma is a Nemzet Színészévé megválasztott Hegedűs D. Gézának, aki immár fél évszázada a Vígszínház tagja. Gyerekként minden zsebpénzét színházra költötte, mígnem az építőipari technikumból el nem küzdötte magát a Színműig. Pályája harmadéves főiskolai hallgatóként már be is indult, és aligha lesz egyhamar vége ilyen munkatempóban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 8. 21:42
×
×
×
×