eur:
394.11
usd:
355.57
bux:
72297.19
2024. szeptember 9. hétfő Ádám

Titkos egyeztetés a kórházfejlesztésről

A kórházfejlesztés végrehajtásáról, az ágyszámokról és az egészségbiztosítóval kötendő finanszírozási szerződésekről szólt az az egyeztetés Lovasberényben, amelyen a kormányfő, az egészségügyi miniszter és az MSZP-frakció több politikusa is részt vett.

Az Országgyűlés Egészségügyi Bizottságának szocialista elnöke közölte: nem állapodtak meg semmiben, álláspontjukat osztották meg egymással.

Kökény Mihály az InfoRádiónak elmondta: indokolt, hogy az egészségügyi reform megvalósulását és a már meghozott törvények végrehajtását folyamatosan figyelemmel kísérjék, hogy az időközben felvetődött gyakorlati kérdésekre megfelelő megoldást találjanak,

Az ágyszámokról és a kórházszerkezet változtatásáról is szó esett: egyértelmű, hogy Molnár Lajos egészségügyi miniszter január 8-ai javaslata nem végleges, és hogy ehhez képest sok eltérés lesz - mondta Kökény Mihály.

Hozzátette azonban, hogy az eredeti javaslatot csak a törvény keretein belül lehet majd változtatni, az ágyszámok belső elosztásának tekintetében azonban lehet módosítani.

Kökény Mihály úgy véli: az egyeztetések jelenlegi szakaszában közeledtek az álláspontok.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Hegedűs D. Géza, a Nemzet Színésze: én így élek, így dolgozom és így vagyok boldog

Hegedűs D. Géza, a Nemzet Színésze: én így élek, így dolgozom és így vagyok boldog

Tizenkét szerepe van ma is a Nemzet Színészévé megválasztott Hegedűs D. Gézának, aki immár fél évszázada a Vígszínház tagja. Gyerekként minden zsebpénzét színházra költötte, mígnem az építőipari technikumból el nem küzdötte magát a Színműig. Pályája harmadéves főiskolai hallgatóként már be is indult, és aligha lesz egyhamar vége ilyen munkatempóban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 8. 21:42
×
×
×
×