eur:
394.11
usd:
355.57
bux:
72297.19
2024. szeptember 9. hétfő Ádám

Petrétei kész magyarázatot adni a kordonra

Petrétei József a tárca közleménye szerint a soron kívüli ülésen tájékoztatja a testületi tagokat azokról az információkról, amelyek továbbra is indokolják a Kossuth téren elhelyezett kordon fenntartását.

A minisztérium a közleményben azt írta: 2006. október 23. és 2007. február 4. között csaknem 2.000 tömegrendezvény volt az országban; ezek biztosítása 250 millió forint többletköltséget jelentett a rendőrség számára.

A tárca ennek alapján úgy véli: nem állja meg a helyét az az ellenzéki vélemény, amely szerint a budapesti rendőrfőkapitánynak a Kossuth téri kordonra vonatkozó biztonsági intézkedése sérti az állampolgárok gyülekezési jogát és véleménynyilvánítási szabadságát.

Az igazságügyi és rendészeti miniszter korábban levélben tájékoztatta az Európai Parlament elnökét, az Európai Unió soros elnökét, valamint az Európai Bizottság illetékes biztosát a Parlament előtti, pénteki kordonbontásról.

Petrétei József azt írta: az Országgyűlés néhány tagja és az Európai Parlament több magyar képviselője szándékosan megsértette a jogszabályokat, és tudatosan provokálta a közrendet fenntartó rendőröket.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Hegedűs D. Géza, a Nemzet Színésze: én így élek, így dolgozom és így vagyok boldog

Hegedűs D. Géza, a Nemzet Színésze: én így élek, így dolgozom és így vagyok boldog

Tizenkét szerepe van ma is a Nemzet Színészévé megválasztott Hegedűs D. Gézának, aki immár fél évszázada a Vígszínház tagja. Gyerekként minden zsebpénzét színházra költötte, mígnem az építőipari technikumból el nem küzdötte magát a Színműig. Pályája harmadéves főiskolai hallgatóként már be is indult, és aligha lesz egyhamar vége ilyen munkatempóban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 8. 21:42
×
×
×
×