eur:
394.11
usd:
355.57
bux:
72297.19
2024. szeptember 9. hétfő Ádám

Az iskolai tüntetések napja

Két fővárosi szakközépiskola tervezett bezárása ellen tüntetnek pénteken Budapesten. A Soós István Borászati Szakközépiskola és Szakiskola, valamint a Lengyel Gyula Kereskedelmi Szakközépiskola megszüntetése ellen gyertyás tiltakozás tiltakozást tartanak este.

A Soós István Borászati Szakközépiskola ügyében délben petíciót is készül átadni a fővárosi önkormányzat illetékesének a Városházán Szabolcs Attila, a XXII. kerület polgármestere és Urbán András, a Promontórium Borlovagrend nagymestere.

A kerület MDF-es polgármestere az InfoRádióban elmondta: a főváros egy Andrássy úti szakközépiskolába integrálnálá az intézményt, pedig a képzés lényege a budafoki borvidék közelsége.

Mint Szabolcs Attila mondta, a diákok a több mint 10 kilométeres pincerendszerben - ahol az ország éves bortermelésének 20 százalékát tárolják -, valamint a 4 hektáros tangazdaságban a szőlőművelés és bortermelés minden fázisát megtanulhatják.

A Lengyel Gyula Kereskedelmi Szakközépiskola gyertyás tiltakozást szervezett.

Az iskola igazgatója az InfoRádióban azt mondta: a főváros nem takarítana meg jelentős összeget a bezárással, a diákokat ugyanis el kell helyezni.

Bár a szakközépiskola közelében működik egy hasonló profilú intézmény, Törökné Schriffert Edit szerint a beiskolázással eddig sem volt gond, mindig volt elég jelentkező diák.

A fővárosi önkormányzat oktatási bizottsága 21 szakképző iskola átszervezését és bezárását javasolja.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Hegedűs D. Géza, a Nemzet Színésze: én így élek, így dolgozom és így vagyok boldog

Hegedűs D. Géza, a Nemzet Színésze: én így élek, így dolgozom és így vagyok boldog

Tizenkét szerepe van ma is a Nemzet Színészévé megválasztott Hegedűs D. Gézának, aki immár fél évszázada a Vígszínház tagja. Gyerekként minden zsebpénzét színházra költötte, mígnem az építőipari technikumból el nem küzdötte magát a Színműig. Pályája harmadéves főiskolai hallgatóként már be is indult, és aligha lesz egyhamar vége ilyen munkatempóban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 8. 21:42
×
×
×
×