eur:
396.27
usd:
367.3
bux:
73550.81
2024. augusztus 1. csütörtök Boglárka

Gyertyáktól fénylett a Puskás Ferenc Stadion - képekkel

Befejeződött a megemlékezés a Puskás Ferenc Stadionban. A létesítmény névadóját elbúcsúztatta a MOB képviselőjén kívül az UEFA alelnöke és a Real Madrid elnöke is, valamint beszédet mondott a ravatalnál Szepesi György és Buzánszky Jenő is. A megemlékezés a Hősök terén folytatódott tovább.

A stadionban négy órakor kezdődött a legendás labdarúgó emlékére rendezett egyórás szertartás. A november 17-én, 79 éves korában elhunyt Puskás Ferencet este helyezik végső nyugalomra a Szent István Bazilikában. A nemzeti gyásznapon reggel katonai tiszteletadás mellett félárbocra eresztették a Magyar Köztársaság lobogóját az Országház előtt.

A Puskás Ferenc stadionban tartott megemlékezésen Novotny Zoltán sportújságíró a Magyar Olimpiai Bizottság nevében a Schmitt Pál által írt beszédben úgy fogalmazott: nagy ajándék az országnak, hogy egy olyan emberrel azonosítják, aki túl a futballon is alkotott. Hozzátette: első volt mindig a pályán, és a pályán kívül is, amikor a feladatért kellett jelentkezni. (A péntek hajnalban kórházba szállított Schmitt Pál orvosai tanácsára hallgatva nem beszélt.)

Szepesi György búcsúbeszédében megköszönte, hogy közvetíthette Puskás játékát. Az egykori rádiókommentátor úgy fogalmazott: hisz abban, hogy az égi grundokon kézen fogva sorakozik fel az égi tizenegy.


"Köszönjük, Pancho" (képgaléria)

Miközben a ravatalt a Real Madrid küldöttsége állta körül, Ramon Calderon, a spanyol klub elnöke búcsúztatójában úgy fogalmazott: "Nemcsak a Real Madrid, hanem egész Spanyolország emlékezik, siratja legendás csatárát, aki a labdarúgás egy egész évtizedét meghatározta". Beszédét azzal fejezte be: "Köszönjük Magyarország, köszönjük Pancho".

A spanyol Angel Maria Villar az UEFA nevében mondott búcsúbeszédében megköszönte azt, amit Puskás Ferenc a spanyol labdarúgásért tett.

Buzánszky Jenő, az aranycsapat hátvédje a ravatalnál úgy fogalmazott: Puskás a pályán zseni volt, az életben ember tudott maradi. Hozzátette: az egykori csapatkapitány beírta nevét a Magyar történelem aranykönyvébe.

"Örülhetünk, akik nem csak az életben, de a pályán is együtt játszhattunk vele. De örülhetnek azok a játékosok is, akik ellened játszottak, azok a szurkolók, akik láttak játszani" - mondta Buzánszky Jenő.

Címlapról ajánljuk

A magyar szakszövetség tiltakozik Hámori Luca negyeddöntős ellenfele miatt

A MÖSZ a Magyar és a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnál is hivatalos levélben fog tiltakozni, amiért Hámori Lucának a tavalyi világbajnokságról magas tesztoszteronszintje miatt kizárt algériai Imane Heliffel kell összecsapnia.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.02. péntek, 18:00
Nagy Sándor Gyula
Latin-Amerika kutató, a Budapesti Corvinus Egyetem egyetemi tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×