eur:
396.27
usd:
367.37
bux:
73550.81
2024. augusztus 1. csütörtök Boglárka

A tanárok állásába kerülhet Kóka reformja

A diákok tiltakozó akciót terveznek az utazási kedvezményeiket megcsonkító közlekedési reform ellen, amely az ingázó tanárok helyzetét is megnehezíti. Lapszemle.

Már az egymilliárd forintot is meghaladja a Sport21 című újság kiadójának adóssága, holott az új sportnapilap még meg sem jelent - írja a Népszabadság. Tavasszal 120 munkatárssal kötöttek szerződést, akik azóta sem kaptak fizetést, de hosszú a hitelezők listája is. A Sport 21 indulását az elmúlt fél évben többször is elhalasztották, a titokzatos befektetőkkel kapcsolatot tartó alapító mégis töretlenül optimista.

Tölgyes Péter volt sportújságíró ígért garanciát a működési feltételekre egy külföldi befektetői kör nevében. Róluk Tölgyes nem hajlandó semmit elárulni, a kapcsolatot velük egyedül ő tartja. Szerinte január elején minden tartozást rendeznek, és indul a lap. A hitegetett munkatársak szerint ez nagy meglepetés lenne.

Az ingázó pedagógusok állásába kerülhet Kóka János közlekedési reformja - tudta meg a Magyar Nemzet. A tanároknak eddig 50 százalékos kedvezmény járt, a változás életbe lépése után azonban évi 12 utazás után teljes árú jegyet kell vásárolniuk, vagyis egy oda-vissza napi 40 kilométert ingázó pedagógus havi átlagos útiköltsége 20 ezer forint lesz.

A tanulók utazási kedvezményeinek drasztikus megcsonkítása miatt országos tiltakozó akciót helyeztek kilátásba a diákok. Ekler Gergely, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK) elnöke a lapnak azt mondta: botrányosnak tartják Kóka csomagját, ami ellen minden eszközzel fellépnek.

A HÖOK elnöke hozzátette: a diákszervezet már a hét végén közgyűlést tart, amelyen meghatározzák a tiltakozó akciók formáit, és írásba foglalják azt a feltételrendszert, amely mellett a végsőkig kitartanak, és amelyből az esetleges tárgyalások során sem hajlandók engedni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

A magyar szakszövetség tiltakozik Hámori Luca negyeddöntős ellenfele miatt

A MÖSZ a Magyar és a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnál is hivatalos levélben fog tiltakozni, amiért Hámori Lucának a tavalyi világbajnokságról magas tesztoszteronszintje miatt kizárt algériai Imane Heliffel kell összecsapnia.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.02. péntek, 18:00
Nagy Sándor Gyula
Latin-Amerika kutató, a Budapesti Corvinus Egyetem egyetemi tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×