eur:
395.43
usd:
366.42
bux:
74079.76
2024. augusztus 1. csütörtök Boglárka

Készen állnak a kommandósok a pénteken megszökött férfi elfogására

Több használható bejelentést is kapott a rendőrség a pénteken megszökött rabról. A Magyar Hírlap úgy tudja, hogy a nyomozók az új információk birtokában készülnek csapdát állítani a 38 éves fegyveres férfinak és a kommandósok már készen állnak a bevetésre.

A budapesti rendőrfőkapitány bűnügyi helyettese a közszolgálati televízióban elképzelhetőnek tartotta, hogy a férfi előre kitervelte szökését.

"Az első pillanatokban (...) a körülmények alapján úgy tűnt, hogy ez egy spontán szökés (...) de aztán menet közben nagyon sok személyt szólítottunk mi meg, adatokat gyűjtöttünk, amelyek egyre inkább arra utaltak, hogy van bizonyos szándékosság és előkészítettség ebben az akcióban" - mondta Tóth Gábor.

Yazbekné Szabó Katalin, a büntetés-végrehajtás szóvivője pedig arról beszélt, hogy szakszerű volt az intézmény munkatársainak eljárása.

Hozzátette: a történtek után felülvizsgálják, és ha kell szigorítják a biztonsági előírásokat.

Arról, hogy a férfi hogyan juthatott ki az ügyészség Fő utcai épületéből, Yazbekné Szabó Katalin azt mondta: nem egy őrzött objektumról van szó. Az épületet civilek védték, ezért a férfi "szinte pillanatok alatt át tudott jutni a portán, tehát akadályba nem ütközött".

A 38 éves elítélt pénteken délelőtt szökött meg a Budapesti Katonai Ügyészségről. Leütötte az őrt és elvette fegyverét. A rendőrség fél millió forintot ajánlott fel annak, aki információval szolgál hollétéről.

Címlapról ajánljuk
Szilágyi Áron: az egyéni búcsú még nagyon fáj, de a csapaté egy megnyert ezüst

Szilágyi Áron: az egyéni búcsú még nagyon fáj, de a csapaté egy megnyert ezüst

Szeptemberre dönti el a háromszoros olimpiai bajnok kardvívó, hogy folytatja-e sportolói pályafutását. Az Infostart olimpiai tudósítójának a kardcsapatdöntő másnapján beszélt az edzőcsere következményeiről, a generációváltás sikeréről és arról is, hogyan áll a NOB-tagsági kampánya.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.01. csütörtök, 18:00
Kárpáti Róbert
sportpszichiáter
Csődbe ment Ukrajna, Kijev béketárgyalásokat akar - Híreink az ukrán frontról csütörtökön

Csődbe ment Ukrajna, Kijev béketárgyalásokat akar - Híreink az ukrán frontról csütörtökön

Megérkeztek az első F-16-os vadászbombázók Ukrajnába. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök törvényt írt alá, amely felhatalmazza Ukrajnát arra, hogy felfüggessze az államadósság finanszírozását, ezután Ukrajna technikai csődbe ment. Bejelentette azt is, hogy Ukrajna a novemberi békekonferenciára meg akarja hívni Oroszországot is. Toreck és Prokovszk felé is nyomulnak előre az orosz katonák. Hamarosan újabb Leopard 2-es harckocsik érkeznek Ukrajnába. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború csütörtöki eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×