eur:
395.43
usd:
366.42
bux:
74079.76
2024. augusztus 1. csütörtök Boglárka

Karácsonyi tippek a rendőrségtől

"Az ünnepek alatt is "szolgálunk és védünk", áll az ORFK honlapján. A rendőrség néhány olyan ötletet mutat be, amellyel megnehezíthetjük a betörők, tolvajok dolgát a karácsonyi forgatagban.

Garamvölgyi László, az ORFK szóvivője szerint egyenesen felhívás a rossz szándékú embereknek az, ha megtelik a postaláda, vagy az üzenetrögzítő elég hangosan sípol ahhoz, hogy azt odakintről is hallani lehessen. Ezek nyilván arra utalnak, hogy a lakók nincsenek otthon.

A szóvivő szerint emellett szükséges, hogy valamilyen mechanikai vagy elektronikus védelemmel is el legyen látva a lakás, a ház.

A zsebtolvajlás is kivédhető


A karácsonyi bevásárlás idején zsíros fogást remélő zsebtolvajok ellen is lehet védekezni, Garamvölgyi László szerint azonban hiányzik az emberekből az ésszerű óvatosság. Fontos lenne, hogy ne tartsuk egy helyen a hitelkártyát és a PIN-kódot, figyeljünk oda a retikülökre, a hátizsákokra - írja az ORFK honlapja.

A szóvivő szerint az is probléma, hogy a hipermarketekben, plázákban az emberek a bevásárlókocsiban hagyják táskáikat, amíg a termékek közt keresgélnek. A biztonsági szolgálat és a kamerák nem adnak elegendő biztonságot, hiszen túl kevesen vannak, s mire kiderül a baj, a tolvaj társai már rég kisurrantak a pénztárcával.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Szilágyi Áron: az egyéni búcsú még nagyon fáj, de a csapaté egy megnyert ezüst

Szilágyi Áron: az egyéni búcsú még nagyon fáj, de a csapaté egy megnyert ezüst

Szeptemberre dönti el a háromszoros olimpiai bajnok kardvívó, hogy folytatja-e sportolói pályafutását. Az Infostart olimpiai tudósítójának a kardcsapatdöntő másnapján beszélt az edzőcsere következményeiről, a generációváltás sikeréről és arról is, hogyan áll a NOB-tagsági kampánya.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.01. csütörtök, 18:00
Kárpáti Róbert
sportpszichiáter
Csődbe ment Ukrajna, Kijev béketárgyalásokat akar - Híreink az ukrán frontról csütörtökön

Csődbe ment Ukrajna, Kijev béketárgyalásokat akar - Híreink az ukrán frontról csütörtökön

Megérkeztek az első F-16-os vadászbombázók Ukrajnába. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök törvényt írt alá, amely felhatalmazza Ukrajnát arra, hogy felfüggessze az államadósság finanszírozását, ezután Ukrajna technikai csődbe ment. Bejelentette azt is, hogy Ukrajna a novemberi békekonferenciára meg akarja hívni Oroszországot is. Toreck és Prokovszk felé is nyomulnak előre az orosz katonák. Hamarosan újabb Leopard 2-es harckocsik érkeznek Ukrajnába. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború csütörtöki eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×