eur:
395.43
usd:
366.42
bux:
74079.76
2024. augusztus 1. csütörtök Boglárka

Gyurcsány keményen kritizálta Kókát

Nem múlt el koalíciós feszültség nélkül a hét végi, balatonőszödi kormányülés. Gyurcsány Ferenc miniszterelnök ugyanis a Népszabadság információi szerint figyelmeztette Kóka Jánost, mert a gazdasági miniszter a korkedvezményes nyugdíj ügyében a Fidesz javaslatát támogatta.

Kemény kritikával illette a miniszterelnök a gazdasági minisztert a kormány hét végi, balatonőszödi ülésén - értesült a Népszabadság. A lap úgy tudja, hogy Gyurcsány Ferenc azért "illette erős szavakkal" Kóka Jánost, mert a korkedvezményes nyugdíj ügyében kormánytagként kiszavazott a koalícióból, s a Fidesz javaslatát támogatta.

Az nem megy - figyelmeztette állítólag Gyurcsány Ferenc Kóka Jánost -, hogy egy miniszter előzetes bejelentés nélkül szembemegy a kabinet és a kormányfő (azaz tulajdonképpeni főnöke) akaratával.

Kiderült az is, hogy csúszik a közlekedési reform hét végére tervezett elfogadása, mivel nem teljes az egyetértés a kedvezményrendszerek (nyugdíjas, diák stb.) átalakítása kapcsán. A "végső javaslatot" szerdán teszi a kormány asztalára Kóka János.

Kormányátalakítás: csak tavasszal?

A lap szerint új miniszterre és a régi-új közigazgatási államtitkári tisztség visszaállítására legfeljebb csak tavasszal lehet számítani. A minisztériumoknak éves cselekvési tervet kell előállítaniuk január 8-ig, és az év végén a teljesítés alapján minősítik majd munkájukat, döntenek jutalmazásukról a januártól működő új egységes teljesítményértékelési rendszer alapján.

Az őszödi ülésről kiszivárgott hírek szerint 4-6 tárca állományát erősítheti újabb államtitkár, a többi között a munkaügyi, a kulturális, az önkormányzati és a gazdasági minisztériumban.

Címlapról ajánljuk
Szilágyi Áron: az egyéni búcsú még nagyon fáj, de a csapaté egy megnyert ezüst

Szilágyi Áron: az egyéni búcsú még nagyon fáj, de a csapaté egy megnyert ezüst

Szeptemberre dönti el a háromszoros olimpiai bajnok kardvívó, hogy folytatja-e sportolói pályafutását. Az Infostart olimpiai tudósítójának a kardcsapatdöntő másnapján beszélt az edzőcsere következményeiről, a generációváltás sikeréről és arról is, hogyan áll a NOB-tagsági kampánya.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.01. csütörtök, 18:00
Kárpáti Róbert
sportpszichiáter
Csődbe ment Ukrajna, Kijev béketárgyalásokat akar - Híreink az ukrán frontról csütörtökön

Csődbe ment Ukrajna, Kijev béketárgyalásokat akar - Híreink az ukrán frontról csütörtökön

Megérkeztek az első F-16-os vadászbombázók Ukrajnába. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök törvényt írt alá, amely felhatalmazza Ukrajnát arra, hogy felfüggessze az államadósság finanszírozását, ezután Ukrajna technikai csődbe ment. Bejelentette azt is, hogy Ukrajna a novemberi békekonferenciára meg akarja hívni Oroszországot is. Toreck és Prokovszk felé is nyomulnak előre az orosz katonák. Hamarosan újabb Leopard 2-es harckocsik érkeznek Ukrajnába. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború csütörtöki eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×