eur:
395.74
usd:
367.17
bux:
73899.74
2024. augusztus 1. csütörtök Boglárka

Még reménykedik a Demszky által megvétózott szocialista jelölt

Gy. Németh Erzsébet bízik abban, hogy Demszky Gábor végiggondolja főpolgármester-helyettesi jelölésének elutasítását, és egy héten belül egyezségre jutnak.

"Én abban bízom, hogy minél hamarabb megállapodunk és elkezdhetünk végre dolgozni" - fogalmazott a szocialista politikus a Magyar Televízió szombat reggeli műsorában.

Gy. Németh Erzsébet "szerencsétlennek és barátságtalannak" nevezte Demszky vétóját. Mint mondta, a két párt megállapodott abban, hogy a jelöltek személyével szemben nem támasztanak kifogásokat, "mindenki alkalmas arra a munkára, hogy fővárosi képviselőként a város ügyeivel dolgozzon".

Arra a kérdésre, hogy miként képzeli el a közös munkát, ha Demszky Gábor meggondolná magát, azt mondta: 2002-ben vetélytársak voltak a választásom, ezt követően a koalíció mégis normálisan tudott működni.

Gy. Németh Erzsébet a maga részéről cáfolta Demszky Gábor főpolgármester korábbi kijelentését, amely szerint a szocialista politikus főpolgármester-helyettesként az egészségügyet felügyelné, és ebben októberben megegyeztek.

Gy. Németh Erzsébet megjegyezte, hogy októberben beszélgetett Demszky Gáborral a város jövőjéről, és már akkor is elmondta, hogy a kultúra, az oktatás és a gyermekvédelem területével foglalkozna legszívesebben.

Akkor, arra a kérdésre, hogy az egészségügyet elfogadná-e, azzal válaszolt: tudomása szerint a pártja álláspontja is az, hogy az egészségügyet, mint eddig, a szabaddemokraták vigyék továbbra is - mondta a szocialista politikus.

Demszky Gábor november 28-án emelt vétót a szocialista Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettesi jelöltsége ellen. A szocialista frakció vezetőjének, Steiner Pálnak írt levelében közölte: élni kíván a törvényben meghatározott jogával, és arra kérte az MSZP-t, jelöljön más politikust humánpolitikai főpolgármester-helyettesnek.

"A koalíciós pártok összesen 111 posztra, ezen belül 20 kiemelt funkcióra (főpolgármester-helyettes, tanácsnok, bizottsági elnök) jelöltek politikusokat. Ebből a magam részéről 110-et támogatok, egyet azonban nem tudok elfogadni. Nem támogatom, hogy az előttünk álló ciklusban Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettesként vegyen részt a Fővárosi Önkormányzat munkájában" - írta Demszky Gábor.

"A főpolgármester-helyettesi feladatok ellátáshoz szükséges bizalmi viszony ... Gy. Németh Erzsébet és köztem nem áll fenn, és nem látom biztosítottnak, hogy a főpolgármester irányításával kívánná vagy tudná ellátni feladatait" - fogalmazta meg döntése legfőbb indokát a főpolgármester.

"Számomra bármilyen más jelölés, bármilyen más szocialista képviselő elfogadható erre a posztra. (...) Én tehát várom a szocialisták újabb jelölését" - mondta szerdán Demszky Gábor.

A szocialista frakció azonban eddig ragaszkodott korábbi jelöltjéhez, remélve, hogy a főpolgármester visszavonja levelét, vagy valamilyen ajánlatot tesz. Az egyeztetésekről részletek nem derültek ki. A polgármester álláspontja sem változott. Pénteken határozott nemmel válaszolt arra, hogy nem gondolta-e meg magát Gy. Németh Erzsébet ügyében.

Címlapról ajánljuk

Milák Kristóf volt edzője: "ne írjuk le őt, nagyon keveset tudunk a munkájáról"

Selmeci Attila szerint egy szuper formában lévő Milák Kristófot senki nem tudott volna legyőzni a 200 méteres pillangóúszásban a párizsi nyári olimpián. A sportoló volt edzője, a sportági szövetség szakmai alelnöke ezzel együtt nagyon büszke korábbi tanítványára. Az InfoRádió őt kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.01. csütörtök, 18:00
Kárpáti Róbert
sportpszichiáter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. augusztus 1. 11:17
×
×
×
×