eur:
394.11
usd:
364
bux:
74051.15
2024. augusztus 1. csütörtök Boglárka

A rendőrök nem szeretnének műjégpályát a Parlament elé

A Budapesti Rendőr-főkapitányság hivatalos állásfoglalásában nem javasolja, hogy a Kossuth téren műjégpálya működjön decemberben és januárban - közölte a Kormányszóvivői Iroda.

A közlemény szerint a Miniszterelnöki Hivatal az állásfoglalás ismeretében dönt a további lépésekről.

A Parlament előtt 2002 óta minden év végén ingyen használták a sportolni, szórakozni vágyók az alkalmilag kialakított műjégpályát. Tavaly már százezernél is többen éltek ezzel a kikapcsolódási lehetőséggel - emlékeztet az iroda.

"A kormány idén is szeretné megrendezni az immár hagyományosnak tekinthető programot. A Miniszterelnöki Hivatal el is indította az ehhez szükséges közbeszerzési eljárást. Figyelembe kell azonban venni, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság, a védett személyek és a kiemelt létesítmények védelméről szóló, 160/1996. (XI. 5.) számú kormányrendelet alapján, az Országház biztonságának megőrzése érdekében, biztonsági műveleti területté nyilvánította a Kossuth teret" - olvasható a közleményben.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a szeptemberi és októberi rendzavarásokhoz hasonló esetek megelőzése érdekében javasolta a műjégpálya kialakításának elhalasztását.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.01. csütörtök, 18:00
Kárpáti Róbert
sportpszichiáter
Vastag pluszban zártak az amerikai indexek a Fed-döntés mellett

Vastag pluszban zártak az amerikai indexek a Fed-döntés mellett

Jó hangulatban telt a kereskedés ma reggel az ázsiai piacokon, ezt követően pedig Európában is emelkedtek a tőzsdék, és Amerikában is jó a hangulat, a Nasdaq vezetésével raliznak a piacok. A vártnak megfelelő Fed-kamatdöntésre (tartás) nem volt érdemi mozgás a vezető amerikai részvényindexekben, és Jerome Powell Fed-elnök iránymutatásai sem váltottak ki komolyabb csapkodásokat, így a vezető részvényindexek jelentős emelkedéssel zártak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×