eur:
394.09
usd:
364.16
bux:
74051.15
2024. július 31. szerda Oszkár

Továbbra sincs megegyezés a bérekről

Továbbra sincs megállapodás a versenyszférának a jövő évre ajánlandó béremelés mértékéről az Országos Érdekegyeztető Tanácsban.

A mai ülésen a munkáltatói oldal 3,5-6 százalékos emelést ajánlott, a kormány korábban 6-6,5 százalékot javasolt, a szakszervezetek szerint viszont 15 százalékos bruttó béremelésre lenne szükség a reálbérek néhány százalékos javulásához.

A találkozón a kormányzati oldal azt is közölte, hogy a továbbiakban kész szakbizottsági szinten egyeztetni azokról a jövő évi költségvetésre vonatkozó javaslatokról, amelyek nem befolyásolják a 6,8 százalékos államháztartási hiánycél teljesítőségét.

A jövő évi költségvetési törvényjavaslatokkal összefüggésben a munkáltatói és a munkavállalói oldal is számos kifogást és javaslatot fogalmazott meg.

Pataky Péter, a szakszervezetek egyik szóvivője javasolta, hogy emeljék az adómentesen nyújtható étkezési támogatás mértékét, az iskolakezdési támogatást pedig legalább az infláció mértékével növeljék.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Milák Kristóf ezüstérmet szerzett 200 méteres pillangóúszásban

Ahogy Tokióban 3 évvel ezelőtt, Tárnok 24 esztendős büszkesége a 200 méteres férfi pillangóúszás olimpiai aranyérmének megszerzésére készült Párizsban is. 150 méterig minden rendben is volt, de a nagy rivális Léon Marchand ellenállhatatlan hajrát produkált.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.01. csütörtök, 18:00
Kárpáti Róbert
sportpszichiáter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×