eur:
395.33
usd:
365.24
bux:
0
2024. július 31. szerda Oszkár

Mielőbb újraindítaná a Gyurcsány-cégek perét a legfőbb ügyész

A legfőbb ügyész azt szeretné, ha az Altus-ügyben az ügyészségi pozíciók újraértékelése után minél előbb újrakezdődjön a per. Kovács Tamás az InfoRádió Aréna című műsorában arról is beszélt: meg kell vizsgálni, hogy az elmúlt hetek utcai zavargásaival összefüggésben hogyan teljesített az ügyészi szervezet.

A nemrég hivatalba lépett legfőbb ügyész még csak szóbeli, rövid tájékoztatót kapott a kormányfő egyik cégével, az Altus-szal kapcsolatos ügyről.

A napokban indítványozott az ügyész perszüneteltetést, hogy az utoljára meghallgatott tanúk vallomására és az eddigi bizonyításra tekintettel az ügyészség áttekinthesse az eljárási pozícióit és lehetőségeit - mondta el az indokokról Kovács Tamás.

A legfőbb ügyész hangsúlyozta: igényli, hogy az újraértékelés után mielőbb kérjenek ítéletet.

Vizsgálják a munkát

A bíróság előtt lévő ügyek lezárulta után vizsgálni kell, hogy az elmúlt hetek utcai zavargásaival összefüggésben megalapozottak voltak-e a letartóztatási indítványok, a vádemelések során kiegyensúlyozott volt-e az ügyészi gyakorlat, és indokolt volt-e a gyorsított előállítási eljárás - jelentette ki az ügyészség vezetője.

Kovács Tamás kitért arra, hogy a büntetés-végrehajtási és jogvédelmi önálló osztály már lezárta a fogdaszabályok betartásának vizsgálatát, és nem tárt fel visszaélést.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Nagy napja lehet a magyaroknak – az olimpia szerdai hírei percről percre

Miután úszásra alkalmasnak találták a Szajnát, a triatlonnal kezdődött a magyarok szerdai programja. Ezen felül asztaliteniszben, cselgáncsban, evezésben, kézilabdában sportlövészetben, tornában, úszásban és vívásban és érdekeltek vagyunk.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.31. szerda, 18:00
Feldman Zsolt
az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára
Jön a hét legfontosabb napja a tőzsdéken

Jön a hét legfontosabb napja a tőzsdéken

Jó hangulatban telt a kereskedés ma reggel az ázsiai piacokon, ezt követően pedig Európában is emelkedésre van kilátás. Ma azonban nagyon fontos piacmozgató események lesznek, az eurózóna inflációja után érkezik az ADP munkaerőpiaci adata az USA-ból, emellett lakáspiaci adatok is jönnek. A nap (és a hét) fénypontja viszont a Fed esti kamatdöntése lesz, majd Jerome Powell ezt követő sajtótájékoztatója.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×