eur:
395.45
usd:
365.45
bux:
0
2024. július 31. szerda Oszkár

Kiábrándult Gyurcsányból az MSZP?

Az MSZP középvezetése "kiábrándult" Gyurcsány Ferencből, és nem szeretné, ha a kormányfő a pártelnöki posztot is birtokba venné. A miniszterelnök azonban már a vidéki alapszervezeteknél kampányol. Lapszemle.

Az index.hu-n olvasható, hogy a Magyar Szocialista Párt középkádereinek jó része már sem pártelnökként, sem 2010-es miniszterelnök-jelöltként nem tudja elképzelni Gyurcsány Ferencet. Ráadásul fű alatt egy sor felsővezető azt pedzegeti, hogy jobb lenne mindenkinek, ha a kormányfő februárban inkább nem indulna a pártelnöki posztért. Az internetes portál forrása jelöltként szerint elhangzott Kiss Péter, Szekeres Imre, Lamperth Mónika és Szili Katalin neve is. Egy másik forrás szerint Gyurcsány Ferenc már járja a vidéket, és a helyi alapszervezeteket arról győzködi, miért üdvözítő, ha februárban őt jelölik pártelnöknek.

A Magyar Nemzet információi szerint csütörtökön nem marasztalta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök Gergényi Pétert. A kormányfő az igazságügyi és rendészeti miniszterre bízta annak eldöntését, hogy a kormány elfogadja-e a budapesti rendőrfőkapitány nyugdíjazási kérelmét. Döntés a napokban várható.

A Népszabadság azt írja, hogy rekordütemben növekszik a jövedelmi szakadék a felső vezetők és az alkalmazottak jövedelme között. A topmenedzserek Nagy-Britanniában már százszor többet keresnek, mint beosztottjaik. A legnagyobb magyar cégeknél ez a szorzó több százszoros is lehet.

A Világgazdaság azt írja, hogy nem éri meg devizában lekötni a megtakarításokat, a hazai hitelintézetek által kínált kondíciók ugyanis jócskán alulmúlják a forintbetétek után fizetett kamatokat. Bár a háztartások által elhelyezett euróbetétek szerződésben szereplő átlagos kamatlába - összehasonlítva az előző év hasonló időszakával - csaknem a duplájára, 2,7 százalékra nőtt, a forintbetétek több mint kétszer ekkora, 5,71 százalékos hozamot garantáltak átlagosan.

A Napi Gazdaság számol be arról, hogy még mindig nem működik zökkenőmentesen az e-bevallás, holott nyolc hét múlva az 51 ezres bevallói kör elméletileg egymillióval bővül. A lap információi szerint még mindig nem kizárt az egyéni vállalkozók mentesítése, bár a könyvelők szerint túl kellene esni a bővítésen.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Nagy napja lehet a magyaroknak – az olimpia szerdai hírei percről percre

Miután úszásra alkalmasnak találták a Szajnát, a triatlonnal kezdődött a magyarok szerdai programja. Ezen felül asztaliteniszben, cselgáncsban, evezésben, kézilabdában sportlövészetben, tornában, úszásban és vívásban és érdekeltek vagyunk.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.31. szerda, 18:00
Feldman Zsolt
az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára
Jön a hét legfontosabb napja a tőzsdéken

Jön a hét legfontosabb napja a tőzsdéken

Jó hangulatban telt a kereskedés ma reggel az ázsiai piacokon, ezt követően pedig Európában is emelkedésre van kilátás. Ma azonban nagyon fontos piacmozgató események lesznek, az eurózóna inflációja után érkezik az ADP munkaerőpiaci adata az USA-ból, emellett lakáspiaci adatok is jönnek. A nap (és a hét) fénypontja viszont a Fed esti kamatdöntése lesz, majd Jerome Powell ezt követő sajtótájékoztatója.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×