eur:
395.28
usd:
365.67
bux:
73475.88
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

Mi legyen nyilvános az október 23-ával kapcsolatos titkosított anyagokból?

A Fidesz és a KDNP azt követeli, hogy az október 23-i eseményekkel foglalkozó bizottság keddi ülésének zárt részén elhangzottakat teljes egészében hozzák nyilvánosságra. Az MSZP a részleges nyilvánosság híve.

A fideszes Demeter Ervin arra szólította fel a titokgazdákat, hogy hozzák nyilvánosságra a párt képviselőinek lehallgatott telefonbeszélgetéseiről szóló jegyzőkönyveket is. Azt is kérte, hogy a kormány ne használja politikai célokra a titkosszolgálatokat.

Az Orbán-kormány volt titokminisztere az InfoRádiónak azt nyilatkozta: elfogadhatatlan, hogy a nemzetbiztonsági szolgálatok politikai célokat szolgáljanak.

A KDNP-s Simicskó István szerint azzal, hogy 80 évre titkosították az október 31-i bizottsági ülés zárt részén elhangzottakat, a kormány manipulálni, sejteni, sugalmazni akar, lejáratni egyes pártokat, személyeket.

A nemzetbiztonsági bizottság elnöke levélben fordul Szilvásy György kancelláriaminiszterhez és Galambos Lajoshoz, a Nemzetbiztonsági Hivatal főigazgatójához, mert tisztázni kívánja, van-e bármilyen biztonsági kockázatra vonatkozó információjuk a Fidesz november 4-re tervezett budapesti fáklyás felvonulása ügyében.

MSZP: részleges nyilvánosság

Az MSZP kezdeményezi a Nemzetbiztonsági Hivatalnál, hogy az állami és szolgálati titkokra vonatkozó törvényi előírások figyelembe vételével részben tegyék nyilvánossá az október 23-án történteket vizsgáló három parlamenti bizottság keddi együttes ülésén a zárt ajtók mögött elhangzottakat.

Vadai Ágnes képviselő az InfoRádiónak elmondta: a titokgazda mérlegelésén múlik, milyen információkat ismerhet meg ország-világ.

A szocialista politikus szerint a Fidesz lelepleződött, mivel a keddi ülésen bebizonyosodott, hogy a legnagyobb ellenzéki párt egyes politikusai október 23-án kapcsolatban álltak a rendzavarókkal.

A kormánypárti képviselő "Orbán-gate"-ről beszélt és azt mondta, a Fidesznek forgatókönyve van a rendőrség és a kormány lejárató kampányára. Vadai Ágnes szerint október 23-án a rendőrség a rendzavarókat nem tolta rá az Astoriánál tartott nagygyűlésre, éppen ellenkezőleg: a Fidesz húzta rá őket a rendezvényre.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.31. szerda, 18:00
Feldman Zsolt
az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×