eur:
395.14
usd:
365.5
bux:
73475.88
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

Felmérés: az utálat országa lettünk

A korábbinál is mélyebb a politikai szakadék a bal- és a jobboldal között a Szonda Ipsos közvélemény-kutatása szerint, amelyet a szombati Népszabadság közölt. Az október elsejei helyhatósági választások eredményének értelmezése minden eddiginél hevesebb kormány-ellenzék viszályba fordult - olvasható az elemzésben.

A nyertes párt amúgy magas támogatottsága azonban nem növekedett. A szabadságharc ünnepnapjai előtti héten a biztos pátválasztók körében a Fidesz 17 százalékkal vezetett az MSZP előtt.

Ez három százalékkal kisebb előny, mint amekkora a közvélemény-kutató intézet szeptemberi vizsgálata idején volt.

Az összes választókorú 33 százaléka szavazna a Fideszre, míg 24 százalékuk az MSZP-re. Szeptemberben ez az arány 34, illetve 22 százalék volt.

Az MDF és az SZDSZ azonos szinten, öt százalék alatt stagnál, a KDNP-nek a mérés szerint nincs érzékelhető tábora.

Az elemzés szerint októberben a korábbinál is erősebb politikai szakadék mutatkozott a bal- és jobboldali szavazók között. Az eddigi csúcsértékeket jóval meghaladva a szocialisták 76 százaléka számára a polgári párt a legellenszenvesebb, míg a Fidesz híveinek 78 százaléka leginkább az MSZP-t utasítja el.

A Szonda Ipsos október 15-22 között végezte a felmérést, 1500 felnőtt ember megkérdezésével.

Címlapról ajánljuk

Sós Csaba: ilyenre emberemlékezet óta nem volt példa olimpián

A szövetségi kapitány szerint mindenki tartalékol az előfutamokban, de Milák Kristóf bemutatkozása biztató volt 200 pillangón a párizsi olimpia úszóversenyein.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.31. szerda, 18:00
Feldman Zsolt
az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×